در گزارش آروما مطرح شد؛

سالم ترین تغذیه زوار پیاده، ضرورت نوشیدن مایعات كافی

سالم ترین تغذیه زوار پیاده، ضرورت نوشیدن مایعات كافی

آروما: یك متخصص تغذیه با اشاره به نوشیدن مایعات كافی به ارائه نكاتی درباب غذای مصرفی در اربعین حسینی پرداخت.


خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت: با نزدیك شدن به اربعین حسینی(ع) و روانه شدن میلیون ها عاشق به سرزمین عراق برای زیارت عتبات عالیات با عنایت به اینكه عزاداران سرور و سالار شهیدان مبادرت به پیاده روی مسیر نجف تا كربلا می كنند یكی از نكات مهم رعایت بهداشت مواد غذایی در این ایام است. در راه راهپیمایی بزرگ اجتماع عزارادان حسینی، مواكب و محل های بسیاری آماده پذیرایی و خدمت رسانی به این سیل عظیم هستند؛ اما نكته مهم در این مواكب بهداشت است، همین طور زائران در طول مسیر باید به تغذیه خود توجه كافی نموده تا بتوانند مسیر این راهپیمایی را بدون هیچ مشكلی و با بالاترین درجه از معنویات سپری كنند.عدم مبتلاشدن به مسمومیت با رعایت موارد بهداشتیمجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار مهر درباب موارد بهداشتی كه در طول مسیر راهپیمایی اربعین زائران باید به آن توجه كرد، اظهار داشت: یكی از مسائل مهم در این راهپیمایی تغذیه است و با عنایت به شرایط جوی كشور عراق كه گرم است زائران همواره باید مایعات و آب كافی بنوشند تا در طول مسیر گرفتار كم آبی نشوند. این متخصص تغذیه با اشاره به استفاده زائران از آب های معدنی گفت: به علت انتقال آلودگی های میكروبی، عفونی وانگلی كه به راحتی بوسیله آب و شربت های خنك قابل انتقال است؛ زائران باید از مصرف این مایعات خودداری كرده و تا حد ممكن از آب های معدنی استفاده كنند. گفتنی است هر گونه آلودگی میكروبی می تواند فرد را گرفتار مسمومیت كند. ایشان سپس بیان كرد: در طول این مسیر موكب های مختلفی آماده پذیرایی از زائران هستند اما طبعا بیشتر غذاها با فرهنگ های مختلفی تهیه شده اند و امكانات تهیه این غذاها امكان دارد بسته به شرایط موجود كم یا زیاد باشد؛ بدین سبب به علت اطلاع نداشتن زائران از شرایط تهیه طبخ غذا بهتر است كه زائران برای دریافت غذا به موكب هایی كه موارد بهداشتی در آنها رعایت می شود بازگشت كنند.غذاهای سرخ كرده كمتر مصرف شونداین متخصص تغذیه با اشاره به اینكه زائران از مصرف غذاهای سرخ كرده و پر نمك اجتناب كنند بیان كرد: امكان مسمومیت برای سالمندان و كودكان بیشتر از بقیه زائران است؛ بدین سبب این افراد همواره باید به تغذیه خود دقت بیشتری داشته باشند، همین طور افرادی كه به فشار خون بالا مبتلا هستند از مصرف غذاهای سرخ كردنی كه بیشتر مواقع به نمك آغشته هستند اجتناب كنند. وی درباب تغذیه بیماران خاص نیز چنین اظهار داشت: بیماران دیابتی و افرادی كه مبتلا به بیماری های قلبی و كلیوی هستند حتما پیش از سفر باید با پزشك خود مشورت كرده و در طول سفر داروهای خودرا همراه داشته باشند؛ به خصوص افراد دیابتی كه نیاز به تزریق انسولین دارند مبادرت به نگهداری انسولین در جای خنك كنند.نیاز به آموزش كافی در طبخ غذاحاجی فرجی با اشاره به اینكه آموزش كافی به افرادی كه مبادرت به پخت غذا در مواكب می كنند وجود ندارد اظهار داشت: در تمامی موارد این امكان وجود ندارد كه یك سرآشپز مبادرت به طبخ غذا كند بدین سبب آموزش های كافی در این زمینه بسیار لازم است، به خصوص به هنگام پخت گوشت و مرغ كه احتمال ورود آلودگی و مسمویت بالایی دارد. این متخصص تغذیه در آخر با اشاره به اینكه در طول مسیر زائران همواره از غذاهای سبك و كم حجم مصرف كنند گفت: زائران همواره باید جهت جلوگیری از گرمازدگی مایعات كافی بنوشند به خصوص گروه های لطمه پذیر كه شامل بانوان باردار، كودكان و سالمندان است؛ گفتنی است همراه داشتن الكترولیت ها (آب و مقداری نمك) برای افرادی كه به فشار خون مبتلا نیستند جهت جلوگیری از اختلالات الكترولیتی و گرمازدگی بسیار موثر است.


منبع:

1398/07/21
23:14:33
5.0 / 5
3951
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور