پرخوری تنها عامل چاقی نیست

پرخوری تنها عامل چاقی نیست

متخصصان تغذیه به تازگی به یافته های جدیدی درباره سوخت وساز بدن دست یافته اند که نشان داده است این که «چه چیزی می خوریم» در چاق شدن ما بیشتر از این که «چقدر می خوریم»، تاثیر دارد.


به گزارش آروما به نقل از ایسنا، متخصصان تغذیه و سلامت می گویند هرچند خیلی از افرادی که اضافه وزن دارند بارها ملامت شده اند که پرخوری، دلیل چاقی آن هاست اما نتایج یک مطالعه جدید، این گفته را تایید نمی کند.
اگرچه زیاد خوردن می تواند بخشی از مشکل باشد اما شواهدی وجود دارد در خصوص اینکه مصرف غذاهای بی کیفیت بخصوص کربوهیدرات های فرآوری شده، سبب افزایش وزن می شوند هرچند در حجم کم یا معمولی خورده شوند.
بر اساس اطلاعات مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری های ایالات متحده، چاقی بیشتر از ۴۰ درصد از بزرگسالان آمریکایی را تحت تاثیر قرار می دهد و بر مبنای آمار سلامت در سال ۲۰۱۹ میلادی، این رقم برای انگلیسی ها در حدود ۲۸ درصد بوده است.
این عارضه بخش قابل توجهی از مردم را در معرض خطر بیشتری در ارتباط با بروز بیماری های قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع دو و حتی انواع خاصی از سرطان قرار می دهد و همینطور نشان داده است که چاقی، بیشتر افرادی را که در مناطق محروم زندگی می کنند، تحت تاثیر قرار می دهد.
داده های نظام سلامت عمومی انگلیس (NHS) نشان داده است که طی سالهای ۱۹-۲۰۱۸ میلادی بیشتر از ۱۱ هزار مورد بستری در بیمارستان به صورت مستقیم به چاقی مربوط بوده است.
مقاله جدیدی در مورد علل چاقی در مجله "تغذیه بالینی در آمریکا" انتشار یافته که نشان داده است چاقی با مصرف غذاهای بی کیفیت و کربوهیدرات های فرآوری شده بیشتر مرتبط می باشد تا با پرخوری.
نویسندگان این مقاله استدلال می کنند که بر مبنای یک مدل جدید مربوط به دلیل چاقی و مدیریت وزن، معروف به "مدل کربوهیدرات-انسولین"، مسئولیت شیوع چاقی بر گردن "الگوهای رژیم غذایی مدرن" است که مشخصه آن، مصرف بیش از اندازه غذاهایی با بار قندی بالا بخصوص کربوهیدرات های فرآوری شده و سریع هضم است.
بر اساس این مدل، این غذاها سبب واکنش های هورمونی می شوند که متابولیسم ما را به صورت اساسی تغییر می دهد و در نتیجه سبب ذخیره چربی، افزایش وزن و چاقی می شود.
متخصصان می گویند: هنگامی که ما کربوهیدرات های بسیار فرآوری شده می خوریم، بدن ترشح انسولین را زیاد می کند و ترشح گلوکاگون را سرکوب می کند. این به نوبه خود به سلول های چربی علامت می دهد که کالری بیشتری ذخیره کنند و در نتیجه کالری کمتری برای سوخت ماهیچه ها و سایر بافت های فعال متابولیکی در اختیار بدن قرار می گیرد.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، مدل کربوهیدرات-انسولین به جای این که مردم را به کمتر خوردن ترغیب کند، راهبردی که در بلند مدت جواب نمی دهد، راه دیگری را پیشنهاد می دهد که آن تمرکز بیشتر روی "آنچه می خوریم" است.




منبع:

1400/06/27
10:48:11
0.0 / 5
783
تگهای خبر: بیماری , رژیم غذایی , سلامت , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور