یك متخصص تغذیه و رژیم درمانی مطرح كرد؛

۳ باور غلط درباره تغذیه سالم

۳ باور غلط درباره تغذیه سالم

آروما: یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با اشاره به این که همیشه باورهای نادرستی وجود دارد که بر رژیم غذایی روزانه ما اثرمی گذارند، اظهار داشت: نکته اینجاست که بطور معمول هم ذره ای حقیقت در آنها وجود دارد.


به گزارش آروما به نقل از مهر، گلبن سهراب، با اشاره به این که باورهای غذایی نادرست سلامت جامعه را تهدید می کند، اظهار نمود: متأسفانه تغییر در الگوی غذایی غلطی که سال ها در میان عموم تثبیت شده، کار دشوار و پیچیده ای است، ضمن اینکه مداومت این الگوی اشتباه غذایی می تواند به قیمت از دست دادن سلامت تمام شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه یکی از اشتباهات رایج تصور سالم بودن روغن های حیوانی مثل روغن دنبه است اشاره کرد: استفاده از روغن دنبه عامل بروز بیماریهای قلب و عروقی است. وی با تاکید بر این که مصرف روغن دنبه به هیچ عنوان برای برای افراد کم تحرک، سالمندان و بیماران قلبی، سفارش نمی گردد اشاره کرد: برای مثال مداومت مصرف دنبه برای کسانی که فعالیت بدنی مناسبی ندارند و بی تحرک هستند، می تواند منجر به گرفتگی عروق و ابتلاء به بیماریهای قلبی شود. سهراب اشاره کرد: چربی های منجمد که به سبب کثرت اجزای عرضی به حالت جامد در آمده اند، برای تغذیه مناسب نیستند و مصرف نابه جا و بیش از اندازه روغن دنبه در افرادی که قوه هاضمه آنان قوی نیست، می تواند منجر به لطمه های جسمی شود. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی از سفارش افراد غیرکارشناس در خصوص مصرف روغن دنبه انتقاد نمود و اضافه کرد: باید دید که چه ماده غذایی کجا و چگونه استفاده می شود بطورمثال اسکیموها هم از روغن دنبه استفاده می نمایند و عمر طولانی هم دارند، اما جهت زندگی مدرن این نوع روند غذایی جز افزایش آمار بیماریهای قلبی و افزایش کلسترول و فشار خون بالا آورده دیگری به همراه ندارد. وی درباره نحوه نگهداری مصرف تخم مرغ و اشتباهات رایجی که وجود دارد نیز توضیحاتی داد و اشاره کرد که شستن پوست تخم مرغ از آنجائیکه موجب باز شدن منافذ آن شده و احتمال انتقال آلودگی را به درون تخم مرغ می افزاید مناسب نمی باشد و باید هنگام مصرف شسته شود. سهراب با تاکید بر این که احتمال آلودگی پوسته تخم مرغ زیاد است و نباید در محفظه هایی که بعنوان جا تخم مرغی در یخچال ها تعبیه شده قرارداده شود اضافه کرد: تخم مرغ باید در ظروف دربسته، در یخچال و در درجه حرارت پایین تر از ۱۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه در صورتیکه تخم مرغ به مدفوع آغشته یا خون آلود بود و یا ترک داشت، بهتر است شسته شود نیز سفارش کرد: باید این تخم مرغ ها بلافاصله مصرف شود ضمن اینکه از قراردادن تخم مرغ در کنار سایر مواد غذایی خودداری و بعد از تماس با تخم مرغ، دست ها نیز باید شسته شوند. سهراب با اعلان اینکه در گذشته برخی عقیده ها رایج بود که اگر تخم مرغ بصورت خام یا نیم پز مصرف شود مقوی تر است اظهار داشت: تخم مرغ برای خوردن باید کاملاً پخته شود و حرارت ۷۰ درجه سانتیگراد به کلیه قسمت های آن برسد و زرده و سفیده کاملاً سفت شود. سفارش هایی جهت استفاده از بهترین ظروف برای پخت و پزبخش دیگری از صحبت های این متخصص تغذیه و رژیم درمانی را به خود اختصاص داد، وی با اشاره به اینکه بهترین ظروف از نظر طب جدید برای پخت و پز غذا ظروف شیشه ای و پیرکس هستند، اظهار داشت: این ظروف هنگامی که در معرض حرارت قرار می گیرند هیچ واکنشی با غذا نمی دهند و عناصر تشکیل دهنده آنها هنگام پخت وارد غذا نمی گردد. وی با اشاره به این که عناصر تشکیل دهنده بقیه ظروف مانند آلومینیومی، روحی، مسی، تفلن، چدن و یا ملامین هنگام پخت وارد غذا می شود هشدار داد: ظروف مسی زود اکسید می شوند و ترکیب پذیری بالایی با مواد غذایی دارند، بدین سبب می توانند موجب مسمومیت شوند. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: وجود آلیاژهایی مانند قلع، نیکل، استیل و لعاب که بعنوان پوشش ظروف مسی برای کاهش میزان ورود مس به غذا استفاده می شود، سبب ورود فلزات سنگین به بدن می شود. وی ادامه داد: اگر غذاهای اسیدی و قلیایی برای مدت طولانی در ظروف مسی پخته یا نگهداری شوند موجب تخریب غذا می شود. سهراب اشاره کرد: مس با غذاهای اسیدی واکنش نشان میدهد پس به این دلیل ظروف مسی را به طور معمول با لایه ای از یک فلز دیگرمثل قلع یا استیل یا نیکل می پوشانند تا از ورود مس به غذا جلوگیری شود، این لایه درهنگام پخت و پز به مقدار کم در غذا حل می شود بدین سبب از پختن غذاهای اسیدی در ظروف مسی پوشش داده نشده باید اجتناب کرد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به این مساله که اگر در هنگام شست و شو، خراشیدن یا ساییدن این ظروف، لایه پوششی محافظ از بین برود دیگر نباید در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته پخت و پز کرد افزود: این فلز هنگامی که در مقادیر زیاد وارد غذا می شود موجب تهوع، استفراغ و اسهال می شود. خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

1401/03/01
11:41:48
0.0 / 5
426
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور