بایدها و نبایدهای تغذیه ای برای دانش آموزان

بایدها و نبایدهای تغذیه ای برای دانش آموزان

به گزارش آروما، یک متخصص تغذیه ضمن اشاره به مواد غذایی سالمی که دانش آموزان در وعده های صبحانه، نهار و شام بهتر است مصرف کنند، اظهار داشت: دانش آموزان حتما در طول روز از میان وعده های سالم استفاده نمایند و در عین حال از ریزه خواری و استفاده از مواد غیر سالم اجتناب کنند.



دکتر مهدی شادنوش در گفتگو با ایسنا، در رابطه با تغذیه سالم و مناسب دانش آموزان با بازگشایی مدارس، اظهار داشت: از آنجاییکه دانش آموزان در سنین رشد قرار دارند، یکی از پایه های بسیار با اهمیت برایشان تغذیه مناسب می باشد. والدین توجه داشته باشند که فرزندان شان شب هنگام غذایشان را زودتر میل کنند؛ به صورتی که تا زمان خواب شان یک فاصله ۴۵ دقیقه ای وجود داشته باشد و حتما این مورد را رعایت نمایند. ساعت خواب کودکان هم حتما حداقل بین هفت تا هشت ساعت باشد.

وی اضافه کرد: دانش آموزان بامداد در ساعتی از خواب بیدار شوند که حتما فرصت برای صبحانه خوردن داشته باشند. وعده صبحانه اگر همراه با کربوهیدرات های مناسب و نان به اندازه کافی باشد، خوب است. در کنار آن از لبنیات خوب هم استفاده نمایند بخصوص نوشیدن شیر که در آغاز یک روز پرانرژی برای دانش آموز بسیار می تواند مناسب باشد. اگر مدارس هم برنامه ها را بگونه ای تدوین کنند که دروسی که با محاسبات فکری سروکار دارد، مانند درس ریاضی در ساعات اولیه بامداد باشد که در این صورت فراگیری دانش آموزان می تواند بیشتر از پیش باشد.

شادنوش افزود: دانش آموزان حتما در طول روز از میان وعده استفاده نمایند. خانواده ها میان وعده های مناسبی را در بسته بندی مناسب همراه کودکان بگذارند. میان وعده هایی مانند دانه ها و مغزها، خشکبار، میوه جات و... باشد که این مواد غذایی را بعنوان میان وعده در ساعات تفریح و در فواصل کلاس ها استفاده نمایند. از ریزه خواری و استفاده از مواد غیر سالم اجتناب کنند. طبق نظارتی که حوزه های بهداشت وزارت آموزش و پرورش بر مدارس دارد، در بوفه های مدارس غذاهای مضر یا موادی که ریزه خواری را ترویج کند مانند پفک، چیپس و... نباید در مدرسه عرضه شود. اگر هم بود حتما خانواده ها به مدارس تذکر دهند.

وی در رابطه با خصوصیت های غذاهایی که در بوفه مدارس عرضه می شوند، اظهار داشت: حوزه سلامت وزارت آموزش و پرورش بسیار فعال است و طبق دستورالعمل هایی که در این حوزه صادر کرده است، مواد غذایی را که باید در بوفه ها وجود داشته باشد، مشخص کرده است. بوفه های مدارس از عرضه مواد غذایی که فسادپذیر است و نمی توان برای زمان زیادی از آنها در دمای معمولی نگهداری کرد، خودداری کند. همینطور عرضه مواد فسادپذیری مانند سس ها یا مواد غذایی که با استفاده از سس و سایر مواد فسادپذیر تهیه می شوند، در بوفه های مدارس نباید صورت گیرد. باید در بوفه های مدارس یخچال های مناسب وجود داشته باشد و بهداشت را هم رعایت نمایند.

وی با اشاره به اینکه ساعت نهار دانش آموزان هم نباید زیاد به تاخیر افتد و باید حتما وعده ناهار را در میانه روز مصرف کنند، اظهار داشت: اگر دانش آموزان برای وعده ناهار هم در مدرسه حضور داشتند، مواد غذایی به همراهشان باشد که در دمای معمولی زود فساپذیر نباشد. همینطور مواد غذایی ساده بوده و دیرهضم نباشند. چربی بالا و میزان گوشت بالایی نداشته باشند؛ چونکه از آنجاییکه مقرر است در ساعات پس از ظهر هم در مدرسه حضور داشته باشند، هضم شان طول نکشد. در عین حال مدارسی که پس از وعده ناهار هم برای دانش آموزان کلاس برگزار می کنند، در صورتی که فرصتی حدود ۱۰ دقیقه تا یک ربع را برای استراحت دانش آموزان در نظر بگیرند، بسیار ایده آل بوده و در آموزش پذیری دانش آموزان موثر است.





منبع:

1401/07/01
14:36:35
0.0 / 5
148
تگهای خبر: آموزش , انرژی , بهداشت , خواب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور