یك متخصص تغذیه عنوان كرد؛

آنچه باید از نحوه مصرف تخم مرغ بدانیم

آنچه باید از نحوه مصرف تخم مرغ بدانیم

به گزارش آروما، تخم مرغ، یکی از مواد غذایی پرمصرف است که خیلی از ما به تنهایی آنرا در یک وعده غذایی مصرف می نماییم و یا بعنوان مواد اولیه غذاهای مختلف در برنامه غذایی به کار می بریم.


به گزارش آروما به نقل از مهر، گلبن سهراب متخصص تغذیه، در پاسخ به این پرسش که آیا تخم مرغ آلوده به مدفوع مرغ را باید بشوییم یا خیر، اظهار داشت: گاهی اوقات زمانی که تخم مرغ را خریداری می نماییم متوجه بقایای مدفوع مرغ روی پوست آن می شویم، درست است که مدفوع مرغ حاوی باکتری سالمونلا است ولی اگر پوست تخم مرغ ترک نداشته باشد و یا شکسته نباشد، جای نگرانی نیست. وی با بیان این مطلب که بهتر است تخم مرغ را نشویید، اشاره کرد: شستن تخم مرغ می تواند موجب پخش شدن آلودگی شود، این عمل باکتری ها را از سطح تخم مرغ پاک می کند ولی لایه حفاظتی و طبیعی روی پوست تخم مرغ را از بین می برد، از این لایه باکتری ها به آسانی وارد تخم مرغ می شوند. سهراب افزود: می توانید آلودگی را با دستمال کاغذی از روی تخم مرغ بردارید ولی حتما دست های خودرا با مایع حاوی مواد آنتی باکتریال بشویید. این متخصص تغذیه اضافه کرد: می توانید آلودگی را با دستمال کاغذی از روی تخم مرغ بردارید ولی حتما دست های خودرا با مایع حاوی مواد آنتی باکتریال بشویید. وی با بیان این مساله که اگر روی تخم مرغ نیز ترک داشته باشد، باکتری های سالمونلا می توانند به آسانی داخل آن شوند، افزود: هیچگاه از تخم مرغ شکسته و یا ترک خورده استفاده نکنید. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: اگر تخم مرغ ها هنگام خرید، در میان راه و یا در منزل گرفتار شکستگی یا ترک شدند باید سریع آنرا مصرف کرد اشاره کرد: در صورت عدم نیاز باید محتویات تخم مرغ را شکسته، داخل ظرف تمیز در دار ریخته و حداکثر ظرف مدت دو روز از آن استفاده نمائیم. سهراب اضافه کرد: تخم مرغ اگرحین پخته شدن بشکند خطری ندارد و به آسانی می توان از آن استفاده نمود. وی همین طور درباره ی رشته های سفید چسبیده به زرده تخم مرغ نیز اظهار داشت: زمانی که تخم مرغ را می شکنیم به طور معمول رشته سفیدرنگ که به زرده چسبیده را مشاهده می نماییم، زمانی که زرده تشکیل می شود داخل سفیده می چرخد و در ضمن این پروسه فیبرهای پروتئینی در بالا و پایین تخم مرغ تشکیل می شود. این متخصص تغذیه اظهار داشت: نقش این رشته ها یا فیبرها نگه داشتن زرده در وسط تخم مرغ است و همانند کمربند عمل می کند، هر چقدر این رشته ها ضخیم تر باشد به این معنا است که تخم مرغ تازه تر و استفاده از آن نه فقط مشکلی ندارد بلکه مفیدتر و پروتئین بالاتری دارد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ی وجود لکه های خون در تخم مرغ اظهار داشت: گاهی اوقات لکه خون در تخم مرغ دیده می شود، در این مواقع، لکه خون در تخم مرغ آزارمان می دهد و ما را نسبت به خوردن چنین تخم مرغی نگران می کند. وی با اعلان اینکه لکه خون در روند شکل گیری تخم مرغ ایجاد می شود اشاره کرد: خوردن این تخم مرغ ها برای سلامت مشکلی ایجاد نمی کند و بر خلاف باور رایج، این لکه ها اصلاً نشان دهنده آلودگی یا مشکلات دیگر در تخم مرغ نیستند. بگفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در حقیقت این تخم مرغ ها از نظر ارزش تغذیه ای هیچ تفاوتی با تخم مرغ های دیگر ندارند. سهراب با اشاره به اینکه علت به وجود آمدن لکه های خونی بدین ترتیب است که در مراحل ابتدایی شکل گیری تخم مرغ، تخم درحال رشد در بین کیسه ای که حاوی شبکه ای از عروق خونی است احاطه می شود افزود: زمانی که زرده به تدریج بالغ می شود، از کیسه ی زرده به نام خط شکاف یا استیگما جدا و آزاد می شود، گاهی کیسه ی زرده می تواند در طول این پروسه پاره شده و گسستگی رگه ای خونی را سبب شود که به درون زرده نشت کرده و حتی سبب شود بخش آلبومین تخم مرغ حاوی لکه های خونی شود، این لکه ها با مرور زمان روشن می شوند، در صورتیکه لکه های خونی تیره نشان دهنده ی تازگی تخم مرغ است. این متخصص تغذیه اشاره کرد: بعضی افراد عقیده دارند که لکه های خون ممکنست به مدلول باشد که تخم وارد مرحله ی جنینی شده و به سبب تخم گذاری در اواسط این فرایند، این مرحله متوقف شده است که البته به لحاظ علمی این مورد تأیید نشده ولی در عین حال می توان در صورت ایجاد این موضوع، لکه ها را به آسانی برداشته و تخم مرغ را مصرف کرد. وی همین طور درباره ی این مساله که می توان تخم مرغ را برای جلوگیری از ترک خوردن در کیسه فریزر آب پز کرد یا خیر نیز توضیح داد: ماده اصلی نایلون های فریزر پلی اتیلن خطی است که در دسته پلیمرهای پلاستیکی نسبتاً ایمن است که خطری را متوجه سلامت انسان نمی نماید. سهراب با تأکید بر این که مطالعات جدیدی با موضوع ریزپلاستیک ها انجام شده که این مواد می توانند از پوسته تخم مرغ عبور کرده و وارد بدن شوند، عنوان کرد: سفارش می شود برای اطمینان از سلامت ماده غذایی که مصرف می نماییم، آنرا در معرض مواد پلاستیکی داغ و یا آب شده قرار ندهیم. وی در پاسخ به این پرسش که آیا برجستگی های سفید روی پوست تخم مرغ به سبب وجود هورمون است یا خیر، اظهار داشت: در حدود ۲ درصد از تمام پرندگان تخم گذار، تخم هایی با پوسته های غیرمعمول دارند که در یک درصد به شکل برجستگی ها و نقاط سفید رنگ دیده می شوند. سهراب اشاره کرد: این برجستگی ها به سبب رسوب کریستال های کربونات کلسیم اضافی بر روی پوسته تخم مرغ ایجاد می شوند بدین سبب مصرف این تخم مرغ ها هیچ مشکلی برای سلامت ایجاد نمی نماید. وی افزود: وجود برجستگی روی پوسته تخم مرغ هیچ ارتباطی به هورمون و آنتی بیوتیک ندارد و در صورت مشاهده با خیال آسوده می توانید از این تخم مرغ ها استفاده کنید. خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید


منبع:

1401/09/09
10:11:24
0.0 / 5
430
تگهای خبر: ارز , پزشك , پزشكی , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور