مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاكید كرد؛

روزانه ۳ تا ۵ وعده انواع سبزیجات در برنامه غذایی مصرف شود

روزانه ۳ تا ۵ وعده انواع سبزیجات در برنامه غذایی مصرف شود

آروما: مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه سبزی ها منبع غنی ویتامین ها، فیبر و املاح معدنی و آنتی اكسیدان هستند، بر مصرف ۳ تا ۵ وعده از گروه سبزیجات در روز تصریح كرد.


به گزارش آروما به نقل از مهر، دكتر زهرا عبداللهی، با اشاره به اینكه گروه غذایی سبزی ها از اصلی ترین موادمغذی هستند، اضافه كرد: بخش اعظم ویتامین ها، فیبر و املاح معدنی روزانه با مصرف انواع سبزی ها تامین می شود، برای مثال ویتامین A، B و C در گروه سبزی ها فراوان یافت می گردد.

وی اظهار داشت: سبزی ها علاوه بر ویتامین ها، حاوی آنتی اكسیدان هایی هستند كه خاصیت ضدسرطان دارند. همینطور فیبر غذایی موجود در سبزی ها، برای پیشگیری از چاقی، اضافه وزن، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست لازم است.

وی در مورد میزان استاندارد مصرف سبزی ها در طول روز، ادامه داد: سفارش می گردد كه روزانه بین ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزی ها استفاده شود، هر واحد مثلا به اندازه مصرف یك لیوان یا یك بشقاب كوچك سبزی، یك گوجه، خیار یا هویج متوسط است.

مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه بهتر است همراه وعده نهار و شام، سالاد و سبزی مصرف شود، اظهار داشت: سفارش می شود، سالاد بدون سس مصرف شود و به جای آن، از چاشنی های سالم تر مانند روغن زیتون، سركه، آبلیمو یا آبغوره استفاده گردد و در صورت مصرف سس هم باید به مقدار اندك و از نوع سس های كم چرب باشد.

عبداللهی در مورد نحوه مصرف سبزی ها اظهار داشت: حتی الامكان سبزی ها را باید به صورت خام مصرف كرد، زیرا پختن سبزی بخصوص به مدت طولانی، باعث از بین رفتن ویتامین های آن می گردد. سبزی خوردن، گوجه فرنگی، پیاز، گل كلم، شلغم، ترب، انواع فلفل سبز مثال هایی از سبزی های خام هستند و در صورت در دسترس بودن باید مصرف آنها را همراه با غذا تشویق كرد، اما درصورت پختن سبزیجات، نباید بیش از ۲۰ دقیقه طبخ داده شود، از طرفی سرخ كردن، ارزش غذایی سبزی را ازبین می برد.

وی ادامه داد: اگر برای وعده ناهار یا شام سالاد در نظر گرفته می شود، نباید از ساعات قبل سالاد را تهیه كرد، زیرا ویتامین های موجود در مواد تشكیل دهنده سالاد مثل گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمه ایی و خیار و كاهو در معرض هوا تخریب شده و از بین می رود.

مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه كودكان سنین مدرسه و دانش آموزان باید به مصرف جوانه گندم و جوانه ماش همراه با سالاد تشویق شوند، اظهار داشت: اگر مادران در منزل جوانه تهیه كنند، حتی بعنوان تنقلات می توانند برای افراد خانواده بخصوص كودكان و دانش آموزان از آن استفاده كنند.

عبداللهی ادامه داد: استفاده از انواع سبزیجات پخته همراه با غذا سفارش می شود، مثلاً اسفناج پخته كه همراه با ماست و یا كشك می توان از آن بهره برد. هویج پخته، لوبیا سبز، نخود فرنگی پخته، سیب زمینی، كدو حلوایی و لبو، گل كلم، كرفس، ریواس، كنگر، بادمجان و كدوی خورشتی پخته از سبزیجاتی هستند كه در كنار غذاهای مختلف می توان آنها را مصرف كرد.

1397/01/16
22:51:03
5.0 / 5
40
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور