مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت؛

خطر سرطان زایی نان های سبوس دار

خطر سرطان زایی نان های سبوس دار

به گزارش آروما مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با تاكید براینكه میزان سبوس آرد باید بازنگری شود، اظهار داشت: سبوس های اضافی به نان برای سلامت مردم مضر بوده و خطر سرطان زایی دارد.


به گزارش آروما به نقل از مهر، دكتر زهرا عبداللهی، درمورد آرد سفید مصرفی در نان ها اظهار داشت: آردهای سفید مصرفی در نان ها كه در اختیار نانواها قرار می گیرد، باید مورد بازنگری قرار گیرد، چون كه این آردها فاقد سبوس هستند و نانواها سبوس را به صورت فله ای خریداری نموده و به نان می افزایند.وی با تاكید براینكه استاندارد سبوس در آرد باید بازنگری شود، اضافه كرد: هر گونه افزودنی به غیر از افزودنی های مجاز در پخت نان ممنوع و تخلف است و برای تولید نان سبوس دار استاندارد در كشور، باید سبوس آن در كارخانه به آرد اضافه شود.مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه افزودن سبوس های اضافی به نان برای سلامت مردم مضر بوده و خطر سرطان زایی به دنبال دارد، خاطرنشان كرد: بازنگری میزان سبوس آرد نانوایی ها مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است و بر این اساس مقرر است، میزان سبوس گیری آرد نان لواش، تافتون و سنگگ كاهش پیدا كند.عبداللهی با اشاره به اینكه در سال های اخیر مقدار بیشتری از آردها، سبوس گیری می شود، اظهار داشت: با سبوس گیری بیشتر، آردها سفیدتر شده اند و مردم نان كاملا سفید مصرف می كنند، این اقدام می تواند به مشكلاتی مانند اضافه وزن، دیابت و بیماری های قلبی دامن بزند، سبوس باید طبق استاندارهای مشخص شده در نان ها وجود داشته باشد، زیرا یكی از دلایل بیماری هایی مثل دیابت، چاقی و سرطان ها این است كه فیبر دریافتی مردم كم است و نان سفید یكی از همان منابع غذایی بدون فیبر است.وی با اشاره به اینكه در این زمینه با سازمان استاندارد، پژهشكده غله و سایر سازمان های ذی ربط مكاتباتی صورت گرفته است، تصریح كرد: سبوسی كه به صورت فله ای خریداری شده و به نان افزوده می شود، فرآینده شده و سالم نیست و حاوی انواع آلودگی ها است، از طرفی، میزان فیتات موجود در سبوس های اضافی، می تواند در جذب ریزمغذی ها مشكل تولید كند و عوارضی مانند كمبود آهن و روی به دنبال داشته باشد، از جانب دیگر سبوس فله ای كه به نان اضافه می شود، اگر تخمیرش در نان خوب انجام نگیرد، ضررش بیشتر است، چون از جذب ریزمغذی ها جلوگیری می كند، همینطور به علت آنكه به صورت فله ای استفاده می شود، گاهی آلودگی های قارچی و میكروبی دارد كه در نان باقی می ماند، ازاین رو راه درست این است كه در كارخانه به میزان معین سبوس به آرد اضافه شود تا نان باكیفیت و سالم به دست مردم برسد.مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همینطور اخطار داد: مردم از خرید سبوس های فله ای از دستفروشان و مغازه ها خودداری كنند و از سبوس های صنعتی و بسته بندی شده كه در كارخانه ها تهیه می شوند، استفاده كنند.
 

1397/03/19
21:04:34
5.0 / 5
4234
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , تولید , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور