مورچه ها ناقل كرم كبدی خطرناكی هستند

مورچه ها ناقل كرم كبدی خطرناكی هستند

آروما: رییس مركز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد با بیان این كه مورچه به صورت غیرمستقیم آلودگی را از دام های بیمار كسب می كند، اظهار داشت: مورچه ناقل كرم كبدی خطرناك به نام «دیكروسلیوم دندریتیكوم» است.


دكتر«بهادر حاجی محمدی» در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این كه مورچه ناقل نوعی كرم انگلی خطرناك می باشد، اظهار نمود: كرم «دیكروسلیوم دندریتیكوم» كه حدوداً یك سانتی متر طول دارد، در كبد و مجاری صفراوی علفخوارانی نظیر بز و گوسفند و گاو رشد و تخم آن همراه با مدفوع دفع می گردد.
وی حلزون ها را دومین محل برای رشد و ادامه مسیر این كرم انگلی دانست و اضافه كرد: كرم «دیكروسلیوم دندریتیكوم» پس از ورود به بدن حلزوم در چرخه اكوسیستم جانوری قرار گرفته و وارد بدن مورچه می گردد.
رییس مركز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد بلعیدن سهوی مورچه آلوده را یكی از عوامل آلوده شدن انسان به این كرم انگلی دانست و اظهار داشت: اصولاً مورچه ها به علت تحرك و جنب و جوش زیاد وارد غذای انسان نمی شوند مگر این كه به كرم انگلی«دیكروسلیوم دندریتیكوم» آلوده شوند.
حاجی محمدی خاطرنشان كرد: مختل شدن فرآیند اجرایی مغز و در نهایت فلج شدن مورچه نشان دهنده آلوده شدن به این كرم انگلی است كه در این صورت برای انسان هم خطرناك می باشد.
این مقام مسئول افزود: بعد از بلعیدن مورچه آلوده، انگل دیكروسلیوم در كبد انسان مستقر، تكثیر و امكان دارد تا سالها در كبد انسان زنده بماند.
وی با بیان این كه انگل دیكروسلیوم در كشور ما بومی است و باید بیشتر به آن توجه گردد، تاكید كرد: نخستین مورد ابتلای انسانی به این كرم در ایران در سال 52 گزارش شد كه نتیجه بررسی ها نشان داد آلودگی در شمال كشور شایع تر است.
رییس مركز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد با اشاره به این كه رطوبت مناطق شمالی سبب تكثیر حلزون های میزبان می شود، اظهار نمود: گاهی تا 50 درصد گوسفندان مناطق شمالی كشور به این انگل آلوده هستند.
حاجی محمدی در ادامه با بیان این كه میانگین آلودگی دام های كشور حدود سه تا پنج درصد است، اضافه كرد: در خیلی از مواقع علائم مبتلا شدن به این انگل بسیار خفیف و عمومی است و فرد بیمار متوجه آلودگی نمی گردد، بنابراین موارد بسیار كمی از كرم انگلی تشخیص داده می شود.
وی تخریب تدریجی كبد را یكی از صدمه های جدی این كرم انگلی دانست و بیان كرد: بعضی از دانشمندان معتقدند كه آلودگی انسان به كرم دیكروسلیوم شبیه كوه یخی است كه تابحال فقط قله آن مورد توجه قرار گرفته، ازاین رو باید بسیار جدی تر به آن توجه گردد.
این مقام مسئول اسهال مزمن، یبوست، درد ناحیه راست شكم، استفراغ، كاهش وزن، سوء هاضمه، و گاهی بزرگ شدگی كبد را بعضی از علائم این بیماری در انسان عنوان نمود و اظهار داشت: از آنجائیكه مورچه به صورت غیرمستقیم آلودگی را از دام های بیمار كسب می كند، احتمال آلودگی به كرم دیكروسلیوم در مناطق روستایی به مراتب بیشتر از مناطق شهری است.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی با بیان این كه در مناطق روستایی یا حاشیه شهرها پرورش و پراكندگی دام های اهلی نظیر گوسفند و گاو بیشتر است، اظهار نمود: گردشگران و مسافرانی كه به طبیعت و تفرجگاه ها در مناطق روستایی و خارج از شهر عزیمت می كنند باید بیشتر احتیاط كنند
وی در انتها با اشاره به لزوم شسته شدن میوه و سبزی پیش از مصرف، تصریح كرد: مورچه ها به مواد غذایی شیرین نظیر عسل، مربا، قند و شكر علاقه زیادی دارند، بنابراین از این غذاها باید محافظت شوند.



1397/07/09
19:22:53
5.0 / 5
30
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , رنگ , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور