راز پوست شفاف در یک میوه آبدار

راز پوست شفاف در یک میوه آبدار

آروما: خربزه با دارا بودن ویتامین ها، آب و فیبر تأثیرات مثبتی بر روی بخش های مختلف بدن دارد. مصرف روزانه خربزه و در حد تعادل می تواند قسمتی از نیازهای غذایی روزانه را بدون افزایش کالری برطرف کند.


به گزارش آروما به نقل از مهر، خربزه همچون میوه های تابستانی شیرین و خوش عطر است که در کنار طعم دل چسب، سرشار از ترکیبات مفید برای سلامت بدن است. در طب سنتی، طبع خربزه گرم و تر دانسته می شود و مصرف آن برای خیلی از مشکلات گوارشی، کلیوی و حتی تقویت عمومی بدن سفارش شده است. خربزه با دارا بودن ویتامین ها، آب، فیبر و آنتی اکسیدان ها، تأثیرات مثبتی بر روی بخش های مختلف بدن دارد. مصرف روزانه یا منظم خربزه و در حد تعادل می تواند بخشی از نیازهای غذایی روزانه را بدون افزایش کالری اضافی برطرف کند.

بهبود عملکرد گوارشی

فیبر محلول و نامحلول موجود در خربزه، به تنظیم حرکات روده، افزایش حجم مدفوع و کاهش یبوست کمک می نماید. همینطور در اشخاصی که گرفتار سوءهاضمه یا نفخ هستند، مصرف متعادل خربزه می تواند به بهبود گوارش کمک نماید، البته به شرطی که با فاصله زمانی از وعده اصلی مصرف شود. از خواص میوه پاپایا هم برای بهبود عملکرد گوارشی می توانید استفاده کنید.

آبرسانی قوی و طبیعی

با داشتن بیشتر از ۹۰ درصد آب، خربزه یک منبع آب رسان طبیعی برای بدن بخصوص در تابستان است. اشخاصی که در معرض کم آبی یا گرمازدگی هستند، با مصرف خربزه می توانند به سرعت الکترولیت ها و آب از دست رفته را جبران کنند. برای جلوگیری کم آبی و گرمازدگی حتما مطلب برای پیشگیری از گرمازدگی چه بخوریم را بخوانید.

تقویت سیستم ایمنی

مقدار بالای ویتامین C در خربزه، باعث افزایش تولید گلبول های سفید می شود. این فرآیند دفاع طبیعی بدن را در مقابل ویروس ها، باکتری ها و عوامل بیماری زا تقویت می کند. همینطور بتاکاروتن هم با اثر آنتی اکسیدانی، سیستم ایمنی را پایدارتر نگه می دارد.

حفظ سلامت پوست

خربزه با دارا بودن ویتامین A و ترکیبات ضد التهاب، در بهبود بافت پوست، کاهش خشکی، کاهش آکنه و سرعت بخشیدن به ترمیم زخم ها نقش دارد و مصرف آن برای آنهایی که بدنبال شفاف سازی پوست بشکل طبیعی هستند، سفارش می شود.

کاهش فشار خون

پتاسیم موجود در خربزه به تنظیم تعادل سدیم و کاهش فشار خون کمک می نماید. این خصوصیت بخصوص برای آنهایی که رژیم کم نمک دارند یا داروهای کنترل فشار خون مصرف می کنند، اهمیت دارد.

سم زدایی کبد

کبد به عنوان یکی از ارگان های اصلی سم زدایی در بدن، از میوه هایی مثل خربزه که آب فراوان، فیبر و آنتی اکسیدان دارند بهره زیادی می برد. اگر احساس می کنید گرفتار مشکل کبدی هستید، حتما مطلب کبد چرب و روش های تشخیص آنرا بخوانید. ویتامین C و بتاکاروتن از سلول های کبدی در مقابل استرس اکسیداتیو محافظت می کنند. همینطور پتاسیم خربزه به تعادل مایعات در بدن کمک کرده و بار کبد را کم می کند.

انواع خربزه در ایران

در ایران، چندین گونه خربزه با خصوصیت های متنوع پرورش داده می شود. تفاوت ها در طعم، اندازه، میزان آب، عطر و رنگ گوشت سبب شده هر منطقه نوع خاصی را ترجیح دهد. خربزه مشهدی یکی از معروف ترین انواع خربزه در ایران است که اندازه متوسط تا بزرگ، گوشت زرد پررنگ و بافتی نرم دارد. این نوع خربزه بسیار آبدار و شیرین است و برای دفع سنگ کلیه سفارش می شود. خربزه دستنبو هم نوعی خربزه کوچک و بسیار معطر است که معمولا در نواحی گرم و خشک ایران مانند یزد و کرمان کشت می شود. بافت نرم تر و طعمی ملس دارد. خربزه دستنبو در طب سنتی برای رفع عطش به کار می آید. خربزه سبز، پوستی سبز و ناصاف دارد و گوشت آن معمولا زرد کم رنگ یا سفید مایل به زرد است. این نوع خربزه بافت سفت تری نسبت به خربزه مشهدی دارد و ماندگاری بالاتری دارد. خربزه شمام نوعی خربزه درشت با گوشت نارنجی رنگ و شیرین که شباهت زیادی به طالبی دارد، اما عطر آن کمتر است. شمام بیشتر در استانهای شمالی و همدان دیده می شود. خربزه لبنانی (طالبی ایرانی) این نوع خربزه که در بازار به نام طالبی هم شناخته می شود، بافتی نرم تر و طعمی شیرین تر دارد. پوست آن ناصاف و مشبک است و در تهیه اسموتی، بستنی و سالاد میوه کاربرد زیادی دارد.

طبع خربزه در طب ایرانی

در طب ایرانی، خربزه دارای طبع گرم و تر شناخته می شود. این ویژگی، آنرا به میوه ای مناسب برای افراد با طبع سرد یا خشک تبدیل نموده است، بخصوص در فصول گرم سال که بدن به رطوبت و انرژی بیشتر نیاز دارد. گرمی خربزه سبب می شود که سیستم گوارش، انرژی بیشتری برای هضم غذا پیدا کند. این خصوصیت بخصوص برای آنهایی که گرفتار ضعف هضم، نفخ یا سردی معده هستند مفید می باشد، رطوبت موجود در خربزه رطوبت موردنیاز برای اندام ها را تأمین می کند و از خشکی مزاج، یبوست یا خشکی پوست جلوگیری می کند و به سبب رطوبت بالا، خربزه برای اشخاصی که گرفتار گرمی و خشکی هستند، مانند اشخاصی با مزاج صفراوی، هم مفید می باشد، اما باید در مقدار مناسب مصرف شود؛ از سوی دیگر آنهایی که طبع بسیار سرد و مرطوب دارند (مزاج بلغمی) باید در مصرف خربزه احتیاط کنند، چون که ممکنست باعث احساس سنگینی، نفخ یا سردی بیشتر در بدن شود.

بهترین زمان برای مصرف خربزه

خربزه با وجود کالری کمی که دارد به خوبی هضم می شود. حدود ۳۵ کیلوکالری در ۱۰۰ گرم خربزه وجود دارد. خربزه را نباید با معده خالی یا با غذای دیگر یا با میوه دیگر خورد چونکه سبب ایجاد گاز یا اسهال می شود. بهترین گزینه اینست که یک ساعت پس از غذا، خربزه بخورید. در صورت تشدید پانکراتیت حاد (التهاب لوزالمعده)، کوله سیستیت (التهاب کیسه صفرا و زخم معده) باید از خوردن خربزه اجتناب شود. از آن جا که خربزه به عنوان یک ملین ملایم عمل می کند، در صورت بروز هر گونه اختلال در کار روده ها نیاز به مصرف آن نیست. بطور خلاصه خربزه سبز، پوستی سبز و ناصاف دارد و گوشت آن بطور معمول زرد کم رنگ یا سفید مایل به زرد است. خربزه لبنانی (طالبی ایرانی) این نوع خربزه که در بازار به نام طالبی هم شناخته می شود، بافتی نرم تر و طعمی شیرین تر دارد. این خصوصیت به خصوص برای آنهائی که گرفتار ضعف هضم، نفخ یا سردی معده هستند مفید می باشد، رطوبت موجود در خربزه رطوبت موردنیاز برای اندام ها را تامین می کند و از خشکی مزاج، یبوست یا خشکی پوست جلوگیری می کند و به جهت رطوبت بالا، خربزه برای اشخاصی که گرفتار گرمی و خشکی هستند، مانند اشخاصی با مزاج صفراوی، هم مفید می باشد، اما باید در مقدار مناسب مصرف شود؛ از طرفی آنهائی که طبع بسیار سرد و مرطوب دارند (مزاج بلغمی) باید در مصرف خربزه احتیاط کنند، چون که ممکنست موجب احساس سنگینی، نفخ یا سردی بیشتر در بدن شود.
1404/07/09
10:19:11
0.0 / 5
20
تگهای خبر: استرس , انرژی , بازار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور

آروما: تجربه‌ای لوکس از طعم‌ها و عطرهای بی‌نظیر