رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه خبر داد؛
بررسی وضعیت تغذیه ایرانی ها، تعیین سرانه دریافت موادغذایی
آروما: رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور، به تشریح جزئیات اجرای طرح بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه خانوارهای ایرانی، پرداخت.
به گزارش آروما به نقل از مهر، هدایت حسینی، اظهار داشت: طرح بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه ای خانوار و فرد در كشور با هدف تعیین الگوی مصرف مواد غذایی در سطح خانوار و فرد در كشور توسط انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور با همكاری دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت شروع شد.وی با اشاره به اینكه غذا یكی از اجزاء اساسی و ضروری حفظ سلامت و از ابعاد مهم رفاه فردی و اجتماعی شامل امنیت غذایی و كیفیت زندگی است، اضافه كرد: امروزه در تمام دنیا دسترسی به اطلاعات جامع، دقیق و با كیفیت بالا در زمینه دریافت های غذایی برای پیش برد تعهدات ملی و بین المللی و سیاست های اجرایی در بخش سلامت، غذا و تغذیه بعنوان یكی از اركان اصلی برنامه های توسعه ملی، یك لزوم شمرده می شود. داده های مربوط به مواد غذایی برای پیگیری و ارزیابی دستیابی به اهداف توسعه هزاره به منظور حذف فقر و گرسنگی و یا اهداف بلند پروازانه توسعه پایدار لازم است.حسینی اضافه كرد: دسترسی به این داده ها برای ارزیابی و تعیین نقشه راه سازمان خواروبار جهانی (FAO) در امتداد الزامات این سازمان برای حذف گرسنگی، امنیت غذایی و سوءتغذیه و اهداف دوگانه حذف فقر و افزایش رفاه مشترك با بانك جهانی، حیاتی می باشد. در سطح ملی و محلی باز دسترسی به این سری از داده ها برای تدوین سیاست ها و برنامه های اجرایی و تخصیص بودجه در حوزه غذا و تغذیه با هدف احداث هماهنگی بین الگوی تولید، عرضه و مصرف در امتداد تامین نیازهای تغذیه ای و سلامت جامعه لازم است.وی اذعان داشت: در این راستا اجرای طرح بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه ای خانوار و فرد در كشور باهدف تعیین الگوی مصرف مواد غذایی در سطح خانوار و فرد برحسب استان و تامین داده های موردنیاز برای سیاست گذاران با همكاری همه ترجمان ها و سازمان های ذی صلاح، انجام میگردد.رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور، تصریح كرد: از دیگر اهدافی كه در این بررسی كشوری دنبال میگردد می توان به تعیین میانگین سرانه دریافت مواد غذایی و الگوی وعده های غذایی، تعیین كفایت سرانه دریافت انرژی و مواد مغذی، كمك به شناسایی گروه ها و جمعیت های در معرض ناامنی غذایی به تفكیك استان، مناطق روستایی، شهری و حاشیه شهرها، به روز نمودن و تدوین راهنماهای غذایی و سبدهای غذایی مطلوب، فراهم آوری منابع اطلاعاتی پایه میزان مصرف مواد غذایی برای انجام مطالعات ارزیابی مخاطره، شناسایی روند تغییرات در الگوی مصرف مواد غذایی و پایش و اصلاح سیاست ها و برنامه های حوزه غذا و تغذیه، تدوین سیاست ها و برنامه های اجرایی و تخصیص بودجه در حوزه غذا و تغذیه باهدف احداث هماهنگی بین الگوی تولید، عرضه و مصرف در امتداد تامین نیازهای تغذیه ای و سلامت، اشاره نمود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب