مدیركل دفتر تغذیه وزارت بهداشت مطرح كرد؛
تغذیه روزه داران چگونه باشد
به گزارش آروما مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در ارتباط با نحوه تغذیه در ماه مبارك رمضان و همینطور بیماران كرونا، نكاتی را بیان نمود.
به گزارش آروما به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، روز یکشنبه در ارتباط ویدئو کنفرانس از محل ستاد وزارت بهداشت، بر لزوم تقویت سیستم ایمنی بدن در روزه داری تصریح کرد و اظهار داشت: بهتر است در وعده های افطار و سحر، از منابع غذایی ویتامین A شامل منابع گیاهی، انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات، استفاده گردد. همچنین، تلاش شود منابع غذایی حاوی ویتامین D شامل ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ، برای افزایش سطح ایمنی بدن استفاده گردد. وی ادامه داد: برای تأمین ویتامین E بعنوان آنتی اکسیدان و کمک به عملکرد سیستم ایمنی بدن، می توان از روغن های مایع مانند، کانولا، آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند، اسفناج، کلم پیچ، سویا، سیب زمینی در وعده های غذایی سحر و افطار یا انواع آجیل مانند، فندق، بادام، گردو در فاصله وعده افطار تا شام، استفاده نمود. عبداللهی در مورد تأمین ویتامین C عنوان کرد: مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزی ها همچون سبزی های برگ سبز مانند، سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج و کیوی در هر سه وعده افطار، شام و سحر سفارش می شود. همچنین، مصرف منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند، انواع سبزی های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن در این ایام سفارش می شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از پیشرفت سریع عفونت های ویروسی و تأمین ویتامین ۱۲ B سفارش می شود، منابع پروتئین های حیوانی همچون گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات حتما مصرف شود. عبداللهی تصریح کرد: یکی از عوامل زمینه ساز برای فعالیت ویروس کرونا خشکی گلو و دهان است. بر همین مبنا به میزان کافی سبزی و سالاد در وعده سحر بخورید که از خشکی دهان پیشگیری می کند.. وی تصریح کرد: نوشیدنی های شیرین و مواد قندی شیرین برای سحر سفارش نمی شوند، چونکه احساس تشنگی را در طول روز تشدید می کنند. در وعده افطار مهم می باشد که مایعات گرم و مواد قندی که سالم ترین آنها خرما است، مصرف شود. ضمن اینکه لازم است، از افطار تا سحر باید به میزان لازم مایعات مصرف شود. عبداللهی افزود: دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در روزهای روزه داری، سفارش می شود. آهن در منابع گیاهی و منابع حیوانی یافت می شود، منابع حیوانی عبارتند از گوشت قرمز، مرغ و ماهی حاوی و منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل است. باآنکه تخم مرغ از منابع حیوانی آهن است، اما آهن آن غیر هم است. اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش می یابد. وی اظهار داشت: مصرف غذاهای غنی از روی شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در هر سه وعده غذایی (سحر، افطار و شام) در این ایام هم سفارش می شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزود: در ماه مبارک رمضان هم مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تأمین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه روی با محدود نمودن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی سفارش می شود. عبداللهی اضافه کرد: غذاها بر مبنای محتوای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی در ۶ گروه اصلی غذایی قرار دارند. انتخاب انواع غذاها از گروه های مختلف به شرح زیر و همچنین، انتخاب مواد غذایی جایگزین در هر گروه غذایی برای بر طرف نمودن نیازهای تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی (سحر، افطار و شام) ضروری می باشد. وی در مورد ۶ گروه غذایی اصلی و جایگزین های آنها توضیح داد: این ۶ گروه غذایی عبارتند از، گروه نان و غلات، گروه سبزی ها، گروه میوه ها، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت و تخم مرغ و گروه حبوبات و مغز دانه ها است. عبداللهی در مورد گروه نان و غلات اظهار داشت: نان ها (شامل، سنگک، بربری، نان جو، لواش، تافتون و سایر نان های محلی)، برنج، انواع ماکارونی، رشته ها، غلات صبحانه، بلغور گندم، بلغور جو است. سفارش بر این است که حداقل نیمی از نان و غلات مصرفی روزانه از نوع سبوس دار باشد. وی در مورد گروه سبزی ها هم بیان نمود: این گروه شامل، انواع کاهو، اسفناج، کرفس، سبزی خوردن و سایر سبزی های برگی، انواع کلم، هویج، بادمجان، نخود سبز، لوبیا سبز، انواع کدو، فلفل، قارچ، خیار، گوجه فرنگی و پیاز است. گروه میوه ها هم شامل انواع میوه های فصل همچون مرکبات (مانند، پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین، گریپ فروت)، سیب، کیوی و انواع آب میوه طبیعی و بدون شکر افزوده، کمپوت میوه ها (کم شیرین یا بدون شکر افزوده) و میوه های خشک (خشکبار) است. وی اظهار داشت: مصرف مقادیر کافی گروه سبزی ها و میوه ها در روزهای روزه داری با تأمین ویتامین ها به خصوص ویتامین C و پیش ساز ویتامین A به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ کمک می کنند. عبداللهی همینطور در مورد گروه شیر و لبنیات خاطرنشان کرد: این گروه هم شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ است. این گروه علاوه بر تأمین کلسیم و فسفر و بخشی از پروتئین، ویتامین های گروه B به خصوص ویتامین ۲ B و ۱۲ B را که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند، تأمین می کند. سفارش می شود که لبنیات از نوع کم چرب (کمتر از ۲.۵ درصد چربی) مصرف شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در توضیح گروه گوشت و تخم مرغ، اظهار داشت: این گروه منبع تأمین پروتئین حیوانی و با کیفیت بالا هستند و شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، میگو، بلدرچین، غاز، اردک، تخم مرغ و تخم سایر پرندگان هستند. وی درباره گروه حبوبات و مغز دانه ها هم تصریح کرد: حبوبات شامل نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش و نخود و مغزها هم شامل، گردو، بادام، فندق، پسته، بادام زمینی، بادام هندی و غیره، است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در روزهای روزه داری سال جاری، به مصرف منابع کافی پروتئین شامل حیوانی و یا گیاهی که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از بیماری کووید ۱۹ لازم هستند، باید توجه گردد. انواع حبوبات منبع پروتئین هستند و وقتی همراه با غلات مصرف می شوند، بعنوان جایگزین گوشت، مرغ و ماهی یک پروتئین خوب و با کیفیت را برای بدن تأمین می کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب