متخصص بیماری های عفونی تاكید كرد؛

مراقب تب کنگو باشید

مراقب تب کنگو باشید

به گزارش آروما متخصص بیماری های عفونی با تکیه بر لزوم رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح حیوان، اظهار داشت: برای پیشگیری از مبتلا شدن به تب کریمه کنگو، گوشت را پیش از مصرف ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه قرار دهید.


به گزارش آروما به نقل از مهر، مهرداد حقیقی، در مورد تاریخچه شناسایی بیماری تب کریمه کنگو، اظهار داشت: تب کریمه کنگو اولین بار در سال ۱۹۴۴ در منطقه کریمه اوکراین و سپس در سال ۱۹۵۶ در منطقه کنگو مشاهده شد و وقتی متوجه شدند که هر دو بیماری، یک منشأ دارند و به وسیله کنه منتقل می شود، نام تب کریمه کنگو را برای آن در نظر گرفتند. وی افزود: این بیماری برای نخستین بار در سال ۱۳۷۸ به صورت رسمی و قطعی در کشور ما تأیید و شناسایی شد. حقیقی ضمن اشاره به این که تب کریمه کنگو از دام آلوده به انسان منتقل و از انسانی به انسان دیگر قابل سرایت است، بیان نمود: این ویروس اگر در بدن دام باشد و آن دام ذبح شود، بعد از ۲۴ ساعت بر اثر اسید داخل بدن دام از بین می رود. به همین علت است که در کشتارگاه های صنعتی، لاشه را بعد از ذبح دستکم ۲۴ ساعت نگه می دارند. به قول عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، متأسفانه در بعضی مناطق بلافاصله بعد از اینکه دام ذبح می شود مورد استفاده قرار می گیرد که این روش احتمال انتقال بیماری را بالا می برد. وی ادامه داد: در کشتارگاه های صنعتی و مجاز، نظارت های بهداشتی وجود دارد و کارکنان برای قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش، لباس مخصوص و عینک استفاده می نمایند، ازاین رو خطر آلودگی به ویروس تب کریمه کنگو زمانی افزایش می یابد که برخی افراد خارج از کشتارگاه مبادرت به ذبح دام می کنند. حقیقی در ادامه اظهار نمود: به افراد سفارش می کنم با عنایت به آغاز فصل گرما و احتمال شیوع این بیماری، در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند. متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری اضافه کرد: مردم باید حتما گوشت خریداری شده را حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد نگه دارند و سپس مصرف کنند. همینطور از خوردن جگر خام خودداری و قبل از مصرف هم ۴۸ ساعت آنرا در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند. او همینطور دمای بسیار بالا را در از بین بردن ویروس مؤثر دانست و از احتمال شیوع این بیماری در فصل بهار و تابستان اطلاع داد و اظهار داشت: بیماری، چهار فاز دارد. فاز اول دوره کمون یا پنهان است؛ در این مرحله بعد از گزش کنه آلوده یا تماس با بافت یا خون آلوده، ویروس وارد بدن شخص می شود. در این مرحله هنوز علایم اصلی آشکار نیست، امکان دارد فرد گلودرد یا بدن درد یا علائمی دیگر داشته باشد که به نظرش چندان مهم نباشد. به قول حقیقی، از زمان ورود ویروس تا وقتی علایم اصلی ظاهر می شوند معمولا یک تا پنج روز طول می کشد و بیشترین دوره کمون ۱۳ روز است. وی افزود: مرحله بعدی، فاز قبل از خونریزی است؛ در این مرحله احساس بی حالی، سردرد، درد عضلانی، تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی در فرد دیده می شود. متخصص بیماری های عفونی، فاز سوم بیماری را مرحله خونریزی دهنده اعلام نمود و اضافه کرد: در این مرحله اعضای مختلف بدن گرفتار خونریزی می شوند، عامل های انعقادی خون از بین می روند، اختلالات قلبی و عروقی آشکار می شوند. وی از فوت میانگین ۳ نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به این بیماری اطلاع داد که اغلب در فاز سوم ابتلاء رخ می دهد و اظهار داشت: اگر بیماری وارد فاز چهارم یا دوره نقاهت شود، با ادامه مصرف داروها، ضعفش برطرف شده و در طول چند هفته بهبود می یابد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تکیه بر ضرورت مراقبت و جلوگیری از ابتلاء به این بیماری، اظهار داشت: با عنایت به آغاز فصل گرما و نحوه انتقال این بیماری، مردم باید در زمان تماس با حیوان آلوده، در هنگام ذبح حیوان و تماس با اعضای داخلی بدن نکات بهداشتی را رعایت نمایند.


منبع:

1401/03/22
09:42:12
0.0 / 5
356
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور