شیرین کننده ها امکان دارد سبب بلوغ زودرس شوند

شیرین کننده ها امکان دارد سبب بلوغ زودرس شوند

به گزارش آروما، یک مطالعه جدید نشان داده است که شکر و شیرین کننده های مصنوعی امکان دارد خطر بلوغ زودرس در کودکان را بالا برند.



به گزارش آروما به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که شکر، شیرین کننده های مصنوعی آسپارتام، سوکرالوز و گلیسیریزین (ریشه شیرین بیان) همگی به صورت قابل توجهی با افزایش ریسک بلوغ زودرس، بخصوص در کودکانی که از نظر ژنتیکی مستعد هستند، مرتبط هستند.
علاوه بر این، محققان دریافتند که هرچه کودکان بیشتر از این شیرین کننده ها مصرف کنند، خطر بلوغ زودرس آنها بیشتر می شود.
دکتر «یانگ-چینگ چن»، استاد پزشکی خانواده در بیمارستان وان فانگ دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «این مطالعه یکی از نخستین مطالعاتی است که عادات غذایی مدرن- بخصوص مصرف شیرین کننده ها- را با عوامل ژنتیکی و رشد بلوغ زودرس در یک گروه بزرگ و واقعی مرتبط می کند.»
در تحقیقات قبلی، چن دریافته بود که برخی شیرین کننده ها می توانند به صورت مستقیم بر هورمون ها و باکتری های روده در رابطه با بلوغ زودرس تاثیر بگذارند.
برای مثال، مطالعه قبلی چن نشان داد که شیرین کننده مصنوعی آسه سولفام پتاسیم (Ace-K) سبب آزاد شدن هورمون های در رابطه با بلوغ می شود و گلیسیریزین تعادل باکتری های روده را تغییر می دهد و بر ژن های دخیل در بلوغ تاثیر می گذارد.
چن اظهار داشت: «این نشان داده است که آن چه کودکان می خورند و می نوشند، بخصوص محصولاتی که حاوی شیرین کننده هستند، امکان دارد تاثیر اعجاب انگیز و قدرتمندی بر رشد آنها داشته باشد.»
برای این مطالعه جدید، محققان داده های بیشتر از ۱۴۰۰ نوجوان در تایوان را تحلیل و بررسی کردند که ۴۸۱ نفر از آنها نوعی بلوغ زودرس را تجربه کردند.
طبق گفته کلینیک کلیولند، بلوغ معمولا بین ۸ تا ۱۳ سالگی برای دختران و ۹ تا ۱۴ سالگی برای پسران آغاز می شود.
کلینیک کلیولند می گوید، بلوغ زودرس مرکزی زمانی رخ می دهد که مغز کودک هورمون آزادکننده گنادوتروپین را خیلی زود آزاد می کند و سبب می شود اندام تولیدمثل آغاز به تولید هورمون های جنسی کنند.
کودکانی که بلوغ زودرس دارند امکان دارد در ابتدا سریع رشد کنند، اما زودتر از حد معمول متوقف می شوند و سبب می شوند که آنها بزرگسالانی کوتاه تر از حد متوسط باشند. در درازمدت، آنها امکان دارد در معرض خطر بیشتر بیماری های قلبی، برخی سرطان ها و دیابت نوع ۲ باشند.
محققان از پرسشنامه ها و نمونه های ادرار برای ارزیابی میزان مصرف شیرین کننده های نوجوانان استفاده کردند و با استفاده از یک پنل از ۱۹ ژن در رابطه با بلوغ زودرس مرکزی، استعداد ژنتیکی آنها را آزمایش کردند.
محققان دریافتند که نه تنها شیرین کننده های خاصی با بلوغ زودرس مرتبط بودند، بلکه پسران و دختران به انواع مختلف شیرین کننده ها واکنش نشان دادند.
نتایج نشان داده است که سوکرالوز خطر بلوغ زودرس را در پسران بالا می برد، در حالیکه گلیسیریزین، سوکرالوز و قندهای افزوده خطر را در دختران می افزایند.
چن اظهار داشت: «این نتایج، تفاوت های جنسیتی در نحوه تاثیر شیرین کننده ها بر پسران و دختران را برجسته می کند و لایه مهمی به درک ما از خطرات سلامتی فردی اضافه می کند.»


منبع:

1404/05/08
09:15:28
0.0 / 5
30
تگهای خبر: ارز , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور

آروما: تجربه‌ای لوکس از طعم‌ها و عطرهای بی‌نظیر