به بهانه روز جهانی غذا عنوان شد؛

تهدیدات غذایی كووید ۱۹

تهدیدات غذایی كووید ۱۹

به گزارش آروما مدیر گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه، اظهار داشت: تغذیه اقشار لطمه پذیر در شرایط همه گیری كووید 19، به شدت تهدید می شود.


به گزارش آروما به نقل از مهر، فاطمه محمدی نصرآبادی، اضافه کرد: روز جهانی غذا خواهان همبستگی جهانی برای کمک به همه جمعیت ها و خصوصاً لطمه پذیرترین افراد برای برون رفت از بحران و مقاوم سازی نظام های غذایی است تا بتوانند در مقابل افزایش نوسانات و شوک های آب و هوایی مقاومت کنند. نظام های غذایی آینده ما باید ضمن حفظ منابع طبیعی و تنوع زیستی و مقابله با چالش هایی مانند تغییر اقلیم، رژیم های غذایی و سالم برای همه و معیشت مناسب و معقول برای کشاورزان و کارکنان سیستم های غذایی فراهم آورند. این امر به طرح های بهتر حمایت اجتماعی و فرصت های جدیدی که در پرتو دیجیتال سازی و تجارت الکترونیکی پدیدار می شوند و همین طور اقدامات کشاورزی پایدارتر که منابع طبیعی زمین، سلامت ما و آب و هوا را حفظ می کنند، نیاز دارد. وی ادامه داد: بیش از ۳ میلیارد نفر در جهان دسترسی به اینترنت ندارند و بیشتر آنها در مناطق روستایی و دور افتاده زندگی می کنند. کشاورزان خرده مالک برای بهبود معیشت خود به دسترسی بیشتر به منابع مالی، آموزش، نوآوری و فناوری نیاز دارند. امروزه تنها ۹ گونه گیاهی ۶۶ درصد از کل محصولات تولید شده را می سازند، با وجود اینکه حداقل ۳۰ هزار گیاه خوراکی وجود دارد. ما برای تغذیه مردم و حفظ کره زمین باید انواع متنوعی از مواد غذایی را پرورش دهیم. مدیر گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه بیان داشت: حدود ۱۴ درصد از مواد غذایی تولید شده برای مصرف انسان هر ساله بین مراحل رشد یا پرورش آن تا زمان رسیدن به بازار عمده فروشی از بین می رود. در مراحل خرده فروشی مواد غذایی و مصرف، مواد غذایی بیشتر هدر می رود. جلوگیری از اتلاف و ضایعات محصولات غذایی کشاورزی و دامی در تمام مراحل نظام غذا و تغذیه از تولید تا مصرف می تواند به بهبود دسترسی بخش زیادی از مردم به مواد غذایی کمک نماید. نصرآبادی با اعلان اینکه روز جهانی غذای امسال معمولی نیست و به چیزی بیشتر از اقدامات عادی نیاز داریم، گفت: کشورها، بخش خصوصی و جامعه مدنی باید اطمینان حاصل کنند که نظام های غذایی ما برای تغذیه جمعیت در حال رشد و حفظ کره زمین، همگام با یکدیگر انواع مواد غذایی را پرورش می دهند. بدین سبب باید این پیام بوسیله فراخوان ها و رویدادها گسترش داده شود. وی ادامه داد: همه ما، در سراسر زنجیره غذایی با انتخاب غذای سالم و عادات پایدار بعنوان جزئی از شیوه زندگی خود دراین زمینه می توانیم نقش مهمی ایفا نماییم. بدین سان تقاضای کلی برای مواد غذایی سالم و گیاهی (به جای مواد حیوانی) افزایش یافته و ضایعات و لطمه به زمین کمتر می شود. مدیر گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، به گرسنگی در جهان و ایران اشاره نمود و اظهار داشت: بیش از ۲ میلیارد نفر در جهان به غذای سالم، مقوی و کافی دسترسی پایدار ندارند و پیش بینی می شود جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۱۰ میلیارد نفر برسد. نزدیک به ۶۹۰ میلیون نفر گرسنه هستند که در سال ۲۰۱۹، ۱۰ میلیون نفر افزایش یافته است و بسته به سناریوی رشد اقتصادی، همه گیری کووید ۱۹ می تواند بین ۸۳ تا ۱۲۸ میلیون نفر را به این تعداد اضافه کند. نصرآبادی اضافه کرد: تأثیر سوءتغذیه در انواع مختلف آن (اختلالات رشد، کمبود ریزمغذی ها و همین طور اضافه وزن و چاقی) بر اقتصاد جهانی ۳.۵ تریلیون دلار در سال تخمین زده شده است. افزایش مداوم گرسنگی از سال ۲۰۱۴ همراه با افزایش چاقی، به روشنی نیاز به تسریع و افزایش اقدامات تقویت نظام های غذایی و محافظت از معیشت مردم را نشان میدهد. وی اشاره کرد: از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ و در نتیجه دور قبلی تحریم ها و افزایش قیمت ها، روند خرید و مصرف منابع پروتئینی شامل شیر و فرآورده های آن، گوشت قرمز و حبوبات (به جز گوشت مرغ و تخم مرغ) نزولی بوده است. در صورتیکه مصرف تامین کننده های انرژی خصوصاً نان، روغن و قند و شکر به استثنای برنج تقریباً ثابت بوده است. بعد از شیوع بیماری کووید ۱۹ نیز تکرر مصرف گروه های غذایی با کشش درآمدی بالا مانند شیر و فرآورده های آن، گوشت قرمز و میوه ها در هفته در خانوارهای ایرانی بیشتر کاهش یافته که علت عمده آن کاهش درآمد و بیکاری و در درجه دوم هم ترس از آلوده بودن به ویروس عنوان شده است. مدیر گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، اظهار داشت: باتوجه به نقش پر اهمیت مصرف میوه ها، سبزی ها، لبنیات و آبزیان در سلامت و پیش گیری از روند رو به رشد بیماری های غیر واگیر در کشور، تمهیداتی مانند یارانه برای افزایش مصرف این گروه های غذایی ضروری به نظر می آید. بعنوان مثال کاهش مصرف لبنیات، پوکی استخوان و کاهش مصرف غذاهای غنی از فیبر و آبزیان به احتمال زیاد افزایش بیماری های قلبی عروقی و سرطان را در نسل آینده را سبب خواهد شد.

1399/07/30
22:51:35
5.0 / 5
409
تگهای خبر: آسیب , آموزش , انرژی , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور