نوشیدن آب یخ بعد از غذا خوردن را ترک کنید
به گزارش آروما، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، اظهار داشت: نوشیدن آب یخ بعد از غذا، روند طبیعی هضم را مختل می کند.
به گزارش آروما به نقل از مهر، حسن اکبری، در گفتگو با رادیو سلامت درباره ی سلامت معده و تاثیر برخی عادات روزمره بر عملکرد دستگاه گوارش، گفت: دستگاه گوارش سه وظیفه مهم دارد که شامل هضم، جذب و دفع است؛ اما برخی رفتارهای ساده، مثل نوشیدن آب یخ فورا بعد از غذا، می توانند این روند را مختل کنند. این متخصص طب ایرانی، با اعلان اینکه مصرف آب یخ بعد از غذا سبب کاهش دمای معده و رقیق شدن اسید آن می شود، اضافه کرد: این اتفاق نه تنها فرایند هضم را کند می کند، بلکه باعث باقی ماندن طولانی تر غذا در معده می شود. وی تاکید کرد: دمای مناسب برای فعالیت آنزیم ها و هضم مواد غذایی حدود ۳۷ درجه سانتی گراد است و سرد شدن معده این تعادل را به هم می زند. همچنین، آب سرد می تواند عملکرد میکروب های مفید دستگاه گوارش را مختل کرده و به جای کمک به هضم، سبب تولید گاز شود. اکبری ضمن اشاره به نقش گیاهان دارویی در بهبود عملکرد گوارشی اظهار داشت: نعناع، بگفته او، معده را گرم می کند و به هضم غذا کمک می نماید، اما خاصیت قابض بودن آن ممکنست در تعدادی افراد سبب یبوست شود. برای آنهایی که گرفتار یبوست هستند، ترکیب چای نعناع با نعنای وحشی و پونه سفارش می شود تا اثرات منفی آن کاهش پیدا کند. وی همین طور درباره ی خاکشیر اظهار داشت: دمنوش آن برای رفع یبوست مفیدست و به تعادل مزاج کمک می نماید، در حالیکه شربت خاکشیر یخ زده می تواند در درمان اسهال مؤثر باشد. برای اشخاصی با طبع سرد، از سبزیجات گرم مانند هویج، کرفس، کدو حلوایی و سبزی خوردن استفاده نمایند. همچنین، مصرف شیر و دوغ شتر به جای شیر معمولی برای این افراد و خصوصاً کودکان مناسب تر است. عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی به تعریف یبوست پرداخت و اظهار داشت: این مشکل زمانی رخ می دهد که مواد دفعی در روده بزرگ سفت شده و دفع آنها با سختی و درد همراه باشد. همچون علل بروز یبوست میتوان به رژیم غذایی نامناسب، اختلالات هورمونی، مصرف برخی داروها و خصوصیت های آناتومیکی بدن اشاره نمود. بطور خلاصه وی همینطور درباره ی ی خاکشیر عنوان کرد: دمنوش آن برای رفع یبوست مفیدست و به تعادل مزاج کمک می نماید، در حالی که شربت خاکشیر یخ زده می تواند در درمان اسهال مؤثر باشد. برای اشخاصی با طبع سرد، از سبزیجات گرم مانند هویج، کرفس، کدو حلوایی و سبزی خوردن استفاده نمایند.
منبع: aromastore.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب