مصرف زیاد نمک از عوامل خطر سرطان معده

مصرف زیاد نمک از عوامل خطر سرطان معده

آروما: سرطان معده یکی از سرطان های شایع در جهان است و متخصصان معتقدند که این بیماری می تواند از نتایج مصرف زیاد نمک باشد.


به گزارش آروما به نقل از ایسنا، مصرف زیاد نمک از ریسک شاخصهای اصلی فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی بشمار می رود. البته نتایج مصرف زیاد نمک محدود به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی نمی گردد، بلکه سرطان معده از دیگر نتایج این ماده غذایی بشمار می رود.
سرطان معده از سرطان های شایع در جهان قلمداد می شود؛ میزان کشندگی سرطان معده همچنان بالا است و بیش از ۶۲۸ هزار مورد و معادل ۱۲% کل مرگ و میرها در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه جهان است. عوامل مختلفی مانند عفونت هلیکوباکتر پیلوری، عادات غذایی، مصرف ماهی های نمک سود شده، مصرف غذاهای پرنمک، مصرف آجیل های شور و تنقلات شور از قبیل چیپس و انواع فراورده های غلات حجیم شده، شوریجات و ترشی ها، غذاهای نمک سود می توانند منجر به سرطان معده شوند. برآوردهای انجام شده در کشور انگلستان بیان کننده این است ۲۴ درصد موارد سرطان معده (۳۱ درصد در مردان و ۱۲ درصد در زنان ) با مصرف روزانه بیش از ۶ گرم نمک ارتباط دارد.
همین طور عواملی مانند چاقی، مصرف الکل، سیگار، وجود نیترات در مواد غذایی مصرفی و سابقه فامیلی از دیگر موارد احتمالی مبتلاشدن به سرطان معده بشمار می رود.
بااینکه به طور کلی میزان بروز سرطان معده در جهان به خصوص در کشورهای غربی، چین و سایر کشورهای شرق آسیا در دهه های گذشته کم شده ولی در سایر کشورها این سیر نزولی مشاهده نمی گردد. کاهش مصرف نمک در جامعه به عنوان یک راه حل اصلی با هزینه اثربخشی بالا برای پیش گیری از اپیدمی بیماریهای قلبی و عروقی در کشورهای صنعتی و درحال توسعه شناخته شده است.
مطالعات مختلفی ارتباط بین مصرف زیاد نمک و عفونت های هلیکو باکتر پیلوری را به عنوان عامل ایجاد لطمه در مخاط معده و سرطان معده را نشان داده است. همچون در یک متا آنالیز ارتباط بین عادات غذایی و خطر سرطان معده در ۲۷۰ هزار نفر از ۷ مطالعه گذشته نگر نشان داده شده است. این مطالعه نشان داده است که خطر بروز سرطان معده با مصرف زیاد نمک ۶۸ درصد بیشتر می شود. حتی مصرف نمک در حد متوسط نیز این خطر را ۴۱ درصد می افزاید. در افرادی که غذاهای پرنمک مثل ترشی ها، ماهی نمک سود شده و گوشت های فرآوری شده مصرف می کنند به ترتیب خطر مبتلاشدن به سرطان معده ۲۷ درصد و ۲۴ درصد بیشتر است.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در ایران، سرطان، سومین علت مرگ و میر بشمار می رود و سرطان معده سومین سرطان شایع است. مصرف نمک ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز یعنی ۲ تا ۳ برابر مقدار سفارش شده توسط سازمان جهانی بهداشت است.
سرطان معده تنها یکی از زیان های مصرف زیاد نمک است. پوکی استخوان، فشارخون بالا و بدنبال آن نارسایی های کلیوی و بیماریهای قلبی عروقی از دیگر مشکلاتی است که مصرف زیاد نمک در بروز آنها یک عامل خطر مهم محسوب می شود. بدین سبب با کاهش نمک مصرفی در حین طبخ غذا، حذف نمکدان سر سفره و میز غذا، منع مصرف تنقلات شور و پرنمک، می توان احتمال مبتلاشدن به سرطان معده را کم کرد.




منبع:

1403/01/23
19:45:25
0.0 / 5
118
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , صنعت , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور