توصیه های سلامتی در ماه مبارك رمضان ۵ ؛

سحری بعنوان یك وعده كامل غذایی مصرف شود

سحری بعنوان یك وعده كامل غذایی مصرف شود

به گزارش آروما یك متخصص تغذیه با تاكید بر ضرورت پرهیز روزه داران دیابتی از مصرف غذاهای قندی، بر مصرف غذاها و سبزیجات آب پز تاكید نمود.


محمد كشاورز، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد تغذیه سالم در روزهای ماه مبارك رمضان و ضرورت مصرف وعده سحری اظهار داشت: برای وعده سحر دو گستره از افراد را داریم، دسته اول افرادی هستند كه در طول روز ضعف كرده و بسیار گرسنه می شوند؛ این افراد باید در سحری به جای مصرف مواد قندی بیشتر از مواد پروتئینی همچون گوشت، مرغ و ماهی مصرف كنند.وی اضافه كرد: اما افرادی كه بیشتر در طول روز تشنه می شوند باید به جای مواد پروتئینی از چربی ها و نشاسته ها مانند نان، برنج و ماكارونی استفاده كنند.كشاورز با اشاره به اینكه وعده سحری باید یك وعده كامل باشد تصریح كرد: این تصور كه برخی روزه را بدون سحر گرفته یا چندین لقمه نان و خرما، می خورند، اشتباه است چونكه وجود سحری باید یك وعده كامل غذایی كه تمام مواد مورد نیاز بدن را تأمین كند، باشد.این متخصص تغذیه تصریح كرد: روزه داران حتما موادی همچون گوشت، مرغ، ماهی، نشاسته، سبزی، سالاد بدون سس، میوه، سیب زمینی و تخم مرغ در این وعده سحری جای دهند.وی در مورد برنامه غذایی افراد دیابتی در روزهای ماه رمضان هم توضیح داد: این افراد ابتدا باید به پزشك مراجعه نموده و در صورت عدم وجود مشكل برای روزه گرفتن، اولاً مصرف داروهای خویش را تنظیم كرده و سپس در مصرف مواد قندی بسیار دقت كنند.كشاورز خاطرنشان كرد: استفاده از مواد شیرین و قندی برای روزه داران دیابتی بسیار مضر است. بدین منظور سفارش می شود تا این افراد در وعده افطار از خرما كه دارای مناسب ترین قند است بهره برده و از مصرف دیگر مواد شیرین ازجمله قند، شكر، حلوا، شله زرد و بخصوص زولبیا و بامیه پرهیز كنند. بعلاوه استفاده از شربت ها در هنگام افطار برای این افراد سفارش نمی گردد.وی اضافه كرد: هم چنین روزه داران دیابتی می توانند به جای مصرف قندهای مصنوعی از كشمش یا توت هم استفاده كنند اما به صورت كل باید در این ایام همواره قند خویش را اندازه گیری كرده تا گرفتار مشكل نشوند.كشاورز درباره كنترل قند خون بیماران دیابتی در روزهای ماه رمضان، تصریح كرد: روزه داران دیابتی به منظور تنظیم قند خود خود در این ایام، در وعده سحر و افطار، به جای مصرف غذاهای چرب یا سرخ كردنی حتما غذاهای آب پز كه به كنترل قند خون كمك می نماید، استفاده كنند. همینطور استفاده از سبزیجات آب پز بخصوص كدو آب پز به این بیماران سفارش می شود.

1398/02/24
21:18:53
5.0 / 5
10
تگهای خبر: پزشك , دارو , رنگ , سبزیجات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور