اعلام آمادگی انجمن تغذیه ایران برای اعزام كارشناسان تغذیه به مدارس

اعلام آمادگی انجمن تغذیه ایران برای اعزام كارشناسان تغذیه به مدارس

آروما: رئیس انجمن تغذیه ایران با تاكید بر اهمیت توجه به تغذیه كودكان و اصلاح سبك تغذیه افراد از دوران كودكی، از اعلام آمادگی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و انجمن تغذیه ایران برای جایگاه بخشی كارشناسان تغذیه در مدارس سراسر كشور جهت ارائه خدمات مشاوره تغذیه و پایش وضعیت تغذیه كودكان آگاهی داد.


دكتر جلال الدین میرزای رزاز - سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: بحث تغذیه كودكان از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد تا جایی كه در اغلب محافل و مراكز علمی در ارتباط با اهمیت تغذیه در ۱۰۰۰ روز اول زندگی تحقیقات و طرح های پژوهشی گسترده ای انجام شده و بر اهمیت آن تاكید ویژه ای می شود.
میرزای رزاز با تاكید بر اهمیت تغذیه كودك در مراحل قبل از تولد یعنی آمادگی های تغذیه ای مادر قبل از حاملگی و در دوران بارداری، اشاره كرد: ملاحظات بسیار مهم و قابل توجهی در ارتباط با تغذیه مادران حامله وجود دارد كه بر سلامتی مادر و نوزاد تازه متولد شده تأثیر زیادی داشته و همین طور ضامن سلامتی كودك در تمام دوران بعدی زندگی نیز خواهد بود.
وی با اشاره به خطرات عوامل تراتوژن بر سلامت جنین انسان اظهار نمود: تركیبات تراتوژن قادر به عبور از جفت بوده و امكان دارد به رشد و تكوین جنین یا رویان لطمه جدی وارد كرده و منجر به ناهنجاری در جنین یا نوزاد شوند. بدین جهت تضمین ایمنی غذا و دیگر ملاحظات تغذیه ای بر پیش گیری از بروز ناهنجاری های مادرزادی بسیار حائز اهمیت می باشد. بدین ترتیب تغذیه صحیح مادر طیف وسیعی از اثرات شامل تأمین نیازهای تغذیه ای نوزاد و تضمین رشد و تكامل همه جانبه نوزاد و كودك تا پیش گیری از بیماری ها و ناهنجاری های مادرزادی را به دنبال دارد.

نهادینه شدن عادات و سبك زندگی كودكان در دبستان
رزاز در ادامه با اشاره به اینكه مرحله بعدی تغذیه كودك شامل دوران پیش دبستان و دبستان می شود، اظهار داشت: در كنار اهمیت تغذیه كودك در دوران دبستان و پیش دبستان و توجه به رشد و تكامل كودكان، بحث نهادینه شدن عادات و سبك زندگی كودكان در این دوران موضوعی مهم و قابل توجه است.
وی با اشاره به جایگاه ویژه و اهمیت آموزش در اصلاح سبك زندگی و عادات غذایی دانش آموزان اظهار نمود: انجمن تغذیه ایران طی برگزاری جلساتی با مسئولان وزارت آموزش و پرورش، بارها برای اعزام كارشناسان تغذیه به مدارس و آموزش دانش آموزان برای اصلاح سبك زندگی و تغذیه سالم از همان دوران كودكی اعلام آمادگی كرده است.

طرح انجمن تغذیه برای اعزام كارشناسان تغذیه به مدارس
رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به اینكه در ارتباط با آموزش سبك تغذیه سالم و اصلاح عادات غذایی دانش آموزان طرحی تدوین و برای وزیر قبلی آموزش و پرورش ارسال شده است، عنوان كرد: بر طبق این طرح پیشنهاد شده، هر چند مدرسه دولتی تحت نظارت یك كارشناس تغذیه قرار گیرد و پیرو اجرای این طرح به صورت پایلوت در مدارس تهران، پوشش ملی طرح مد نظر قرار گیرد. این طرح برمبنای تجربه موفق جهانی درباب آموزش زودهنگام اصول تغذیه صحیح از دوران ابتدایی زندگی توسط دانش آموختگان تغذیه و بهره گیری از ظرفیت های انسانی موجود در كشور برای تضمین سلامتی عمومی، پیش گیری از شیوع بیشتر بیماری های مزمن و ارتقاء توسعه انسانی پیشنهاد شده است.

سیاست های تغذیه ای رایج برای اصلاح الگوهای تغذیه ای كودكان
وی با اشاره به سیاست های تغذیه ای رایج برای اصلاح الگوهای تغذیه ای كودكان در دنیا اظهار نمود: ساماندهیِ تغذیه ای بوفه مدارس یكی از اثرگذارترین سیاست هایی است كه در شكل گیری عادات صحیح تغذیه ای دانش آموزان نقش مؤثری ایفا می كند و در صورت اجرایی شدن طرح پیشنهادی انجمن، مواد غذایی ارائه شده در بوفه های مدارس نیز مورد نظارت كارشناسان تغذیه قرار خواهد گرفت.
رزاز با اشاره به اینكه ۸۵ درصد عامل مرگ و میر در كشور ناشی از بیماری های مزمن است، عامل تغذیه ای را مهم ترین دلیل بروز این بیماری ها مانند اضافه وزن، چاقی، دیابت، پرفشاری خون و بیماری های قلبی عروقی دانست و اشاره كرد: عادات و اصول نادرست تغذیه ای ایجاد كننده بیماری های مزمن از سنین پایین و در خانواده و مدارس شكل گرفته و با پیموده شدن دوره های بعدی زندگی به سال ها و دهه های بعدی زندگی منتقل می شود.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور افزود: بعنوان مثال روند بروز بیماری گرفتگی عروق كرونر قلب بعنوان یكی از شایع ترین بیماری ها در میان ایرانیان، یك روند چند دهه ای است و پیروی از الگوهای تغذیه ای ناصیح در دوران مختلف زندگی به مرور به بروز چنین بیماری منتهی می شود و به عبارتی دست كم دو دهه زمان لازم است كه فردی به دنبال رعایت چنین شیوه زندگی گرفتار گرفتگی عروق كرونر قلب و نیازمند درمان و حتی جراحی باشد. این در حالیست كه اگر در دهه های اول زندگی به وسیله آموزش های تغذیه ای صحیح الگوهای غذایی اصلاح و نهادینه شوند، می توان بروز اینگونه بیماری ها را تا میزان قابل توجهی كم كرد.
وی با اشاره به لزوم توجه به امر پیشگیری، عنوان كرد: سوژه پیش گیری از لحاظ هزینه و صرفه اقتصادی و همین طور اثرات اجتماعی با بحث درمان قابل مقایسه نیست. بعنوان مثال فوت سرپرست خانواده بر اثر بیماری های غیرواگیر، تبعات اقتصادی و اجتماعی فراوانی برای خانواده و جامعه برجای می گذارد.

دوران دبستان بهترین زمان ممكن برای ارائه آموزش اصول تغذیه سالم
رزاز در خاتمه با تاكید بر اینكه دوران پیش دبستان و دبستان بهترین زمان ممكن برای ارائه آموزش اصول تغذیه سالم به كودكان است، اظهار نمود: با عنایت به تعداد بالای فارغ التحصیلان رشته های علوم تغذیه و حضور این كارشناسان در سراسر كشور، انجمن تغذیه ایران بعنوان یكی از متولیان امر سلامت شهروندان، آمادگی كامل برای اعزام كارشناسان تغذیه به مدارس سراسر كشور را داشته و در این رابطه جلسات مختلفی با مسئولان وزارت آموزش و پرورش برگزار كرده است.




منبع:

1398/06/30
15:03:46
5.0 / 5
12
تگهای خبر: آموزش , بیماری , جراحی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور