معاون تحقیقات وزیر بهداشت اعلام كرد؛

بررسی عوامل بومی مبتلا شدن به سرطان در ایران

بررسی عوامل بومی مبتلا شدن به سرطان در ایران

به گزارش آروما معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت اعلام نمود كه مصرف تریاك، قلیان، بهداشت پایین دهان و نوشیدن چای داغ جزو عوامل خطر اختصاصی ایران در زمینه مبتلا شدن به سرطان هستند.



به گزارش آروما به نقل از ایسنا، رضا ملك زاده امروز در همایش روز ملی مبارزه با سرطان، با اشاره به راه اندازی ۳۴ مركز تحقیقات سرطان در كشور و ثبت ۱۰ هزار مقاله علمی در این حوزه در مجلات معتبر، اظهار نمود: سالیانه بیش از ۲۴۰۰ تحقیق علمی در زمینه سرطان در ایران انجام می گردد. هم اكنون ۱. ۳ درصد مقالات علمی ما در این حوزه نگاشته می گردد. در سه سال قبل ۵۰ پروژه مهم تحقیقاتی با بیش از ۱۲ میلیارد تومان سرمایه گذاری در این حوزه انجام شده است.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: هر اقدامی كه بخواهیم در حوزه سرطان انجام دهیم، نیازمند نظام ثبت این بیماری هستیم. با وجود اینكه سرطان معده در بیشتر نقاط دنیا كاهش یافته، اما در ایران هنوز شیوع بالایی در بین مردان دارد. مطالعات نشان داده است كه مبتلا شدن به سرطان در ایران عوامل خطرهایی بومی مانند مصرف تریاك، قلیان، بهداشت پایین دهان، نوشیدن چای داغ و غیره دارد.

ملك زاده با اشاره به اینكه ۳۰ درصد از سرطان های ایران مربوط به دستگاه گوارش است، ادامه داد: آمار سرطان پستان در زنان ایرانی مشابه زنان كشورهای دیگر است. سرطان مری در ایران زمانی بالاترین رقم را داشت كه به تدریج كاهش پیدا كرد، اما به تدریج سرطان روده بزرگ افزایش یافت. افزایش امید به زندگی، كنترل عفونت، تغییر سبك زندگی و تشخیص بیشتر بیماری همچون عواملی است كه سبب افزایش سرطان در ایران شده است. هر چه تعداد زایمان زنان بیشتر باشد احتمال مبتلا شدن به سرطان پستان هم كاسته می شود.
شیوع سرطان در ایران كمتر از متوسط جهانی است
وی با تاكید بر اینكه شیوع سرطان در ایران هنوز از متوسط دنیا كمتر است، بیان كرد: مصرف سیگار، ترك الكل، عفونت ها، رژیم غذایی نامناسب، هورمون های زنانه و چاقی از عوامل موثر درسرطان هستند. علت بروز ۳۰ درصد سرطان ها چاقی است. این در شرایطی است كه ۳۰ درصد زنان ایرانی و ۲۵ درصد مردم چاق هستند؛ در مجموع ۷۰ درصد ایرانی ها چاق یا دچار اضافه وزن هستند.

به گفته معاون تحقیقات وزیر بهداشت آلودگی هوای خانه ها، مصرف نوشیدنی های داغ، سیگار، قلیان، ناس، تریاك، آب غیر بهداشتی، مصرف زیاد گوشت كبابی، سرخ شده، شور و مانده، فقر اقتصادی، سابقه خانوادگی، چاقی و برخی عفونت ها جزو عوامل خطر سرطان مری و معده هستند.

ملك زاده با اشاره به اینكه مصرف تریاك در ایران بسیار متداول می باشد، افزود: 10 درصد ایرانی ها برای تفریح تریاك مصرف می كنند. آمار مصرف آن هم از هفت تا ۱۸ درصد در استان های مختلف متفاوت می باشد. برخی افراد در سن ۴۰ سالگی روزانه نیم گرم تریاك مصرف می كنند. این ماده مخدر دو برابر تنباكو سرطان زا است.

ملك زاده اضافه كرد: در ۳۰ درصد موارد مبتلا شدن به سرطان، هیچ عامل خطری در فرد بیمار دیده نمی گردد. ۵۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری و ۵۰ درصد آنها قابل درمان است. در ایران بیش از 1000 متخصص درمان سرطان داریم، اما به تعداد زیادی جراح هم نیاز داریم. ۳۰ درصد از تمام هزینه هایی كه برای سرطان خرج می شود، مربوط به داروهای این بیماری است كه معمولا هزینه بالایی دارند.

وی همینطور به مردم سفارش كرد كه برای پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری به صورت مرتب مسواك بزنند، میوه و سبزیجات مصرف كنند، آب سالم بنوشند، گوشت سالم و سفید به خصوص ماهی مصرف كنند، از مصرف زیاد نمك، سیگار، قلیان و تریاك خودداری كنند. علاوه بر آن تلاش كنند كه دچار چاقی و اضافه وزن نشوند. پرهیز از تنفس طولانی مدت در هوای آلوده خانه ها، نوشیدنی های داغ، استفاده از واكسن هپاتیت و درمان عفونت ها هم در این زمینه موثر است.

ملك زاده تصریح كرد: مصرف مولتی ویتامین از بروز سرطان جلوگیری نمی كند، اما استفاده از قرص آسپرین می تواند از سرطان روده بزرگ و معده جلوگیری كند؛ بنابراین مردان از ۵۰ سالگی و زنان از ۵۵ سالگی به بعد اگر مانعی برای مصرف آسپرین ندارند، می توانند از آن استفاده كنند.



 

1396/11/07
18:40:58
5.0 / 5
91
تگهای خبر: بیماری , علم , نوشیدنی , چای
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور