یك متخصص طب سنتی توصیه كرد؛
غذاهایی كه در هوای آلوده نباید خورد
به گزارش آروما عضو هیئت علمی دانشكده طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اظهار داشت: خوب جویدن و برداشتن لقمه های كوچك، در كاهش بیماری ها و حفظ سلامتی موثر است.
به گزارش آروما به نقل از مهر، شهپر كاوه، به اصول ۶ گانه تندرستی در طب سنتی پرداخت و با اشاره به افزایش آلودگی هوا در زمستان در تهران، اشاره كرد: در روزهای آلودگی هوا باید از مصرف غذاهای سرخ كردنی، بادمجان، گوشت، عدس و...، كه موجب افزایش سودا می شود، پرهیز شود.
وی، خوردن سیب شیرین، انار ملس، پرتقال شیرین، سالاد كاهو و هویج با روغن زیتون را در شرایط آلودگی هوا مناسب دانست و بر پرهیز از مواد یبوست آور، آرایش سنگین، حمام طولانی، ورزش سنگین و... سفارش كرد.
كاوه با اشاره به مزاج فصول مختلف سال، اشاره كرد: در هر فصلی از سال متناسب با طبیعت آن شاهد افزایش بیماری ها هستیم.
به گفته وی، در فصل زمستان دستگاه گوارش انسان در بهترین حالت عملكردی قرار دارد و بنا بر این بعضی از غذاها نظیر آش رشته، كله پاچه، حلیم و...، را بهتر هضم می كند.
كاوه، خوب جویدن و برداشتن لقمه های كوچك را در كاهش بیماری ها و حفظ سلامتی موثر دانست و اضافه كرد: حذف شام بعنوان وعده غذایی بسیار مهم، ممنوع می باشد.
وی افزود: شام وعده بسیار مهمی است به شرط آنكه دو سه ساعت پیش از خواب صرف شود. در هنگام خواب بخش زیادی از جریان خون به سمت سیستم گوارش می رود تا به هضم غذا بپردازد در صورتیكه معده خالی باشد به سمت هضم مواد بدن می رود و این مساله موجب لطمه بسیار بر سلامتی می شود.
عضو هیئت علمی دانشكده طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، هر گونه افراط و تفریط غذایی را ناشایست برشمرد و بر رعایت اعتدال و پرهیز از پرخوری یا گرسنگی شدید اصرار كرد.
كاوه اضافه كرد: بهترین خواب پیش از نیمه شب و بهترین زمان آن از ساعت ۲۲ تا سحر است و خواب روز، به جز خواب قیلیوله(قبل از ظهر شرعی) مضر است.
اصول صحیح آب خوردن، مصرف میوه ها در فصل خود، پرهیز از ورزشی كه فرد بعد از آن احساس ضعف كند، ورزش كردن در زمان اعتدال هوا در فصول مختلف، حالت صحیح بدن هنگام خوابیدن و...، از دیگر سفارش های این متخصص طب سنتی است.
منبع: آروما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب