معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایران مطرح كرد؛
تغذیه ناسالم علت ۲۰ درصد مرگ ها
به گزارش آروما معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایران اظهار داشت: ۲۰ درصد مرگ ها در سراسر جهان، به دلیل عادات غذایی ناسالم اتفاق می افتد.
به گزارش آروما به نقل از مهر، مهران ولایی، با عنوان این مطلب كه یك پنجم از مرگ و میرها در سراسر جهان به دلیل داشتن عادات غذایی ناسالم می باشد، اضافه كرد: این مرگ و میرها، هر سال هزینه ای بیشتر از ۲ تریلیون دلار به بودجه های بهداشت ملی وارد می نماید. وی با اشاره به شعار روز جهانی غذا كه «تغذیه سالم برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی» نامگذاری شده است، به تغییر عادات غذایی افراد اشاره نمود و اظهار داشت: در دهه های اخیر به علت جهانی شدن، شهر نشینی و افزایش درآمدها، رژیم و عادات غذایی افراد به صورت قابل ملاحظه ای تغییر یافته است. ما عموما از مصرف غذاهای فصلی به صورت عمده غذاهای با پایه گیاهی و غنی از فیبر به سمت مصرف غذاهایی با كربوهیدرات تصفیه شده (غنی از نشاسته)، قند و چربی و نمك زیاد، غذاهای فرآوری شده، گوشت و سایر محصولات با منبع حیوانی حركت كرده ایم. ولایی افزود: همچنین، زمان كمتری برای تهیه وعده های غذایی در خانه صرف می شود و مردم بخصوص در شهرها، پیوسته بیشتر به سوپر ماركت ها، فروشگاه های فست فود، فروشندگان مواد غذایی خیابانی و رستوران های دور افتاده تكیه می كنند. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایران، با عنوان این مطلب كه تلفیقی از رژیم های ناسالم و سبك زندگی بی تحرك سبب افزایش میزان چاقی شده است، اضافه كرد: نه تنها در كشورهای توسعه یافته بلكه در كشورهای كم درآمد، جایی كه گرسنگی و چاقی اغلب همزیستی دارند، چاقی رو به افزایش است. وی اظهار داشت: الان بیشتر از ۶۷۰ میلیون بزرگسال و ۱۲۰ میلیون دختر و پسر ۵ تا ۱۹ سال چاق هستند و بیشتر از ۴۰ میلیون كودك زیر ۵ سال دارای اضافه وزن هستند، در حالیكه بیشتر از ۸۲۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند. ولایی با عنوان این مطلب كه رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر، همچون بیماری های قلبی عروقی، دیابت و بعضی از سرطان ها است، تصریح كرد: چاقی و سایر انواع سوءتغذیه تقریباً از هر سه نفر یك نفر را مبتلا می كند. وی اظهار داشت: پیشبینی ها نشان داده است كه تا سال ۲۰۲۵، این وضعیت به یك نفر از هر دو نفر خواهد رسید. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایران، در عین حال اضافه كرد: خبر خوب این است كه راهكارهای مقرون به صرفه برای كاهش انواع سوء تغذیه وجود دارد، اما آنها احتیاج به تعهد و اقدام جهانی بیشتری دارند. به صورتی كه یك رژیم غذایی زمانی رژیم غذایی سالم به حساب می آید كه با دارا بودن اصول تنوع، میزان كافی، سلامت، ایمنی و مغذی بودن، نیاز های تغذیه ای افراد را تامین كند و خطر مبتلا شدن به بیماری را كم كند. وی افزود: رژیم غذایی سالم باید شامل انواع میوها، سبزیجات، حبوبات، آجیل، دانه ها و غلات سبوس دار و مصرف غذاهای كم چرب به خصوص چربی های اشباع و با قند و نمك كم باشد. اما، متاسفانه هم اكنون به دلیل تغییر سبك زندگی و مشكلات اقتصادی برای خیلی از افراد در دنیا، این رژیم غذایی سالم قابل دسترس یا مقرون به صرفه نیست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب