یك متخصص تغذیه عنوان كرد
شرایط روزه داری مادران حامله
آروما: متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره روزه داری خانم های باردار، توضیحاتی ارائه داد.
لادن گیاهی، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: ایمن ترین دوره برای روزه گرفتن خانم باردار، سه ماهه دوم حاملگی است، البته مشروط به اینکه مادر و جنین در سلامت کامل باشند. یعنی مادر به بیماری هایی مانند فشار خون حاملگی و دیابت حاملگی گرفتار نباشد و یا در معرض خطر سقط جنین نباشد و جنین هم از نظر رشد در وضعیت مطلوب باشد. وی ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که خانم حامله هنگام روزه داری گرفتار ضعف و کسالت شدید نشود. طول مدت روزه داری نیز در تصمیم گیری ایمن بودن روزه داری از عوامل مهم می باشد. این متخصص تغذیه درباره روزه گرفتن در سه ماهه نخست بارداری، توضیح داد: در سه ماهه نخست بارداری، روزه گرفتن خانم حامله سفارش نمی گردد، برای اینکه مغز جنین در سه ماهه اول به گلوکز مستقیم مادر احتیاج دارد و در سریع ترین و حساس ترن دوران رشد و تکثیر سلولی است. همین طور در ایام طولانی به دنبال اتمام ذخیره قندی و گلوکز بدن به سراغ مصرف چربی ها می رود که در نتیجه متابولیسم چربی ها اجسام کتونی در بدن تولید می شود عبور اجسام کتونی از جفت به جنین موجب لطمه به روند رشد ارگان های مختلف خصوصاً سیستم عصبی مرکزی جنین می شود. همین طور گرسنگی طولانی مدت موجب تشدید حالت تهوع حاملگی می شود. گیاهی افزود: اگر هنگام روزه داری علائمی چون تغییر حرکات جنین، دردهای انقباضی شدید، سرگیجه و یا خستگی شدید سریع روزه خودرا باطل کنید و با پزشک خود تماس بگیرید. عدم وزن گیری جنین، کاهش ادرار، بوی بد ادرار و رنگ تیره ادرار از علایم جدی دیگری هستند که ادامه روزه داری را نامناسب تشخیص می دهیم. عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، با اشاره به افزایش نیازهای تغذیه ای خانم های حامله در سه ماهه سوم، اظهار داشت: از آنجائیکه نیاز مادر به مایعات و مواد غذایی در سه ماهه سوم حاملگی افزایش می یابد، روزه گرفتن در سه ماهه آخر حاملگی به نفع سلامت مادر و جنین نیست. گیاهی درباره روزه گرفتن خانم حامله در سه ماهه دوم، تصریح کرد: بااینکه گفته شد که در صورت سلامت مادر و جنین، خانم حامله در سه ماهه دوم حاملگی می تواند روزه بگیرد، اما حتما باید با مشورت پزشک متخصص خودش مبادرت به روزه داری کند و بهتر است با کمک گرفتن از مشاور تغذیه یک برنامه غذایی مناسب برای وعده های افطار و سحر خود داشته باشد. اگر خانم حامله متوجه افزایش سطح اجسام کتونی در ادرار ساعت ۱۲ یا ساعت ۱۴ خود شود، نباید به روزه خود ادامه دهد، چنین شرایطی می تواند سبب لطمه به جنین و حتی زایمان زودرس شود. برای اندازه گیری کتون ادرار نوارهایی وجود دارد که می توان آنها را از داروخانه تهیه کرد و طریقه استفاده از این نوارها را از پزشک خود پرسید. این متخصص تغذیه با تاکید بر ضرورت خودداری خانم های حامله از مصرف شیرینی های رایج ماه مبارک رمضان، مانند زولبیا و بامیه، افزود این قیبل خوراکی ها لطمه مضاعفی به جنین خواهد زد. گیاهی افزود: وعده غذایی سحری باید حاوی ترکیبات کربوهیدراتی و فیبری و پروتئین کافی به نسبتی باشد که هم انرژی کافی را تامین کند هم از افت زود هنگام قند خون پیشگیری شود هم موجب تشنگی و تشدید کم آبی و یبوست نشود. بدین سبب خورش های سبزی دار مخصوصاً در فصل بهار، برنج های مخلوط مثل هویج پلو، نخود پلو، عدس پلو شیرین پلو، ماش پلو همراه با ماست و خیار و نعنا و کمی سالاد و یک عدد خرما برای سحر عالی است. در فاصله افطار تا سحر مصرف مکرر میوه، آب میوه خرما، انجیر، کشمش، زیتون و سالاد میوه و دسرهای سالم بر پایه لبنیات و میوه ها بسیار مؤثر است. او در آخر اضافه کرد: استفاده از نان چاودار، نان جو، جو در سر در ترکیب با شیر و مغز دانه ها، عسل و یا شیره خرما و انگور و میوه انتخاب های خوبی برای افطار هستند. مصرف آش و حلیم برای وعده شام مطلوب است، به شرط آنکه با روغن های اضافه و ناسالم همراه نباشند.
منبع: آروما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب