عضو هیئت علمی دانشكده علوم تغذیه عنوان كرد؛

نکاتی در مورد نگهداری شیرهای بسته بندی

نکاتی در مورد نگهداری شیرهای بسته بندی

به گزارش آروما، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه ضمن اشاره به نحوه تولید شیرهای استریلیزه و پاستوریزه تصریح کرد که هر دوی این محصولات بعد از بازشدن بسته بندی باید در یخچال نگهداری شوند.


به گزارش آروما به نقل از مهر، سعیده اسمعیلی، ضمن اشاره به شرایط نگهداری شیر اظهار داشت: شیر خام به شدت مستعد فاسد شدن است و از بین بردن میکروب های بیماری زا سبب سالم سازی و افزایش زمان ماندگاری شیر می شود. وی، فرآیند پاستوریزاسیون را یکی از روش هایی عنوان نمود که برای از بین بردن میکروب های بیماری زای موجود در شیر استفاده می شود. این دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: در شیر پاستوریزه همچنان تعدادی میکروب غیربیماری زا زنده می ماند که در طول نگهداری این ماده غذایی امکان دارد رشد کرده و سبب فساد شیر شود. استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن اشاره به مدت زمان محدود نگهداری شیر پاستوریزه در یخچال اظهار داشت: بین پنج تا هفت روز بسته به شرایط حمل و نقل و توزیع میتوان شیر پاستوریزه را در یخچال نگهداری کرد. وی پاستوریزاسیون را فرایندی کاربردی در صنعت غذا برای از بین بردن میکروب های بیماری زا عنوان نمود که در این فرآیند حرارتی بین ۷۲ تا ۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه بر روی شیر اعمال می شود، سپس به سرعت شیر تا دمای پنج درجه سانتیگراد سرد و بسته بندی می شود. اسمعیلی، استریلیزاسیون را روش دیگری برشمرد که با استفاده از عملیات حرارتی در دماهای بالاتر سبب افزایش زمان ماندگاری شیر می شود. به نقل از ایشان، در این روش تمام میکروارگانیسم های موجود در شیر شامل بیماری زا و غیر بیماری زا تحت فرآیند استریلیزاسیون از بین می رود و شیر عاری از هرگونه میکروارگانیسم می شود. این استادیار دانشکده تغذیه در ادامه به فرایند حرارتیUHT (Ultra High Temperature)یا فرادما اشاره نمود که شامل حرارت دهی شیر در دمای ۱۳۵ تا ۱۵۰ درجه سانتیگراد به مدت دو تا پنج ثانیه است و بعد از خنک شدن، شیر تحت شرایط کاملاً اسپتیک (کاملاً استریل) در ظروف تتراپک ۶ لایه بسته بندی می شود. اسمعیلی تصریح کرد: در محصولات استریلیزه تا پیش از باز شدن درب بسته بندی، هیچ میکروارگانیسمی حتی در شرایط نگهداری خارج از یخچال (دمای محیط) قادر به رشد نیست و تا مدت شش ماه قابلیت نگهداری در شرایط دمای محیط را دارند. به نقل از ایشان، علت ماندگاری بالای شیرهای فرادما، ماهیت فرآوری این محصولات است که آنها را در زمره محصولات با عمر نگهداری بالا قرار می دهد و این محصولات عاری از هر گونه نگهدارنده و افزودنی هستند. این دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی تصریح کرد: بهترین کیفیت شیرخام کارخانه که تحمل فرایند حرارتی بالاتر را دارد برای خطوط تولید استریل استفاده می شود. ایشان در ادامه اظهار داشت: نوع فرایند حرارت دهی، شرایط کاملاً استریل فرایند و بسته بندی مخصوص چند لایه مانع از ورود اکسیژن و نور به داخل بسته بندی های استریل می شود و امکان نگهداری شیر استریل را در طولانی مدت فراهم می آورد. اسمعیلی در انتها کرد: در صورت باز شدن درب بسته بندی، شیرهای فرادما هم مانند شیرهای پاستوریزه باید در یخچال نگهداری شوند و مدت نگهداری آنها در یخچال هم بعد از باز کردن بسته بندی مانند شیرهای پاستوریزه است.


منبع:

1401/06/30
22:53:35
0.0 / 5
188
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور