مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:
الگوی غذایی مردم، مهم ترین عامل مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیر است
آروما: مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه الگوی غذایی مردم، مهم ترین عامل مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیر است، درمورد مصرف نمك، چربی و قند روزانه مردم در ایران اخطار دارد و اظهار داشت: امروزه با مصرف تنقلات، فست فودها و تغییر سبك زندگی مردم، میزان بیشتری از چربی، نمك و قندها وارد بدن انسان می گردد.
به گزارش آروما به نقل از ایسنا، دكتر زهرا عبداللهی با اشاره به اینكه هم اكنون بیماری های غیرواگیر مهم ترین عامل مرگ و میر در كشور است، تصریح كرد: الگوی غذایی مردم، مهم ترین عامل خطر مبتلا شدن به بیماری هایی نظیر دیابت، بیماری های قلبی - عروقی، سرطان ها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است.
وی درمورد مصرف قندها، چربی ها و نمك در الگوی غذایی مردم، تصریح كرد: امروزه با مصرف تنقلات، فست فودها و تغییر سبك زندگی مردم، میزان بیشتری از چربی، نمك و قند وارد بدن انسان می گردد. ازاین رو ریسك مبتلا شدن به انواع بیماری ها افزوده می شود. در مقابل مصرف سبزی ها، میوه ها و تحرك مردم هم كاهش یافته است.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد مصرف بی رویه قند روزانه مردم اظهار داشت: درحال حاضر سرانه مصرف قند روزانه مردم در ایران ۶۶ گرم است؛ درحالیكه میزان قند روزانه سفارش شده توسط سازمان جهانی بهداشت ۲۵ گرم است؛ یعنی میزان استاندارد مصرف قند در روز باید معادل پنج حبه قند یا ۵ قاشق مرباخوری شكر باشد.
عبداللهی با اشاره به اینكه مردم باید از مصرف نوشابه های گازدار پرهیز كنند، اظهار داشت: هر قوطی نوشابه گازدار، بین ۲۸ تا ۳۰ گرم شكر دارد؛ ازاین رو چنانچه در روز فقط یك قوطی نوشابه گازدار مصرف شود، به تنهایی بیش از میزان سفارش شده بوده و اگر مواد قندی سایر خوراكی های روزانه هم به الگوی غذایی مردم افزوده شود، فرد با اضافه دریافت قند روبرو خواهد بود.
وی با اشاره به اینكه طبق سفارش سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف نمك روزانه برای افراد عادی باید كمتر از ۵ گرم و برای افراد بالای ۵۰ سال باید كمتر از ۳ گرم باشد، خاطرنشان كرد: ایرانیان حدود دو تا سه برابر بیشتر از میزان سفارش شده جهانی، یعنی ۱۰ گرم نمك در روز مصرف می كنند. با مصرف بی رویه نمك، ریسك مبتلا شدن به فشارخون، سكته قلبی، پوكی استخوان و سرطان معده هم افزوده می شود.
وی با اشاره به اینكه حذف نمكدان از سفره ها، یكی از راهكارهای كاهش مصرف است، تصریح كرد: همچون راهكارهای دیگر كاهش مصرف نمك، به حداقل رساندن استفاده از آن موقع طبخ غذا و كاهش مصرف شورجات و فست فودها است.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمورد مصرف چربی روزانه مردم اظهار داشت: حداكثر ۲۵ تا ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز روزانه بدن باید از چربی ها تامین گردد و دریافت بیش از این مقدار چربی، منجر به اضافه دریافت آن و حركت كردن به سمت بیماری ها و ریسك فاكتورهای بیماری زا می گردد.
عبداللهی با اشاره به اینكه طبخ غذا به صورت سرخ شده با حجم زیاد روغن باید محدود شود، اظهار داشت: خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی - عروقی و چاقی و اضافه وزن با مصرف بی رویه روغن و چربی افزوده می شود.
بنابر اعلام وبدا، وی با اشاره به اینكه مصرف روغن جامد به علت داشتن اسیدچرب اشباع سفارش نمی گردد، اضافه كرد: روغن های گیاهی مایع كه اسید چرب ترانس كمتر از ۲ درصد دارند، برای مصرف مناسب تر هستند، مثلا روغن كنجد، روغن آفتابگردان، روغن كلزا.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه حتی روغن های گیاهی مایع هم باید به میزان محدود مصرف شوند، بیان كرد: خانم ها معمولا عادت دارند، با در دست گرفتن بطری روغن، آن را به غذا اضافه كنند، درحالیكه این طرز استفاده منجر می شود، به یكباره حجم زیادی روغن به غذا اضافه شود كه قابل بازگشت هم نیست. ازاین رو برای كنترل حجم روغن مصرفی باید آن را با قاشق اندازه بگیرند و اضافه كنند.
وی در انتها تصریح كرد: همینطور چربی های حیوانی هم سفارش نمی شود؛ چراكه اسیدهای چرب اشباع بالایی در این نوع چربی وجود دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب