سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای كشور اعلام كرد؛
تغذیه كودكان تا ۵ سالگی باید چگونه باشد
به گزارش آروما سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، اظهار داشت: تغذیه كودك باید جوابگوی نیاز او به انرژی و پروتئین، اسیدهای چرب ضروری، فیبرها، ویتامین ها و مواد معدنی باشد.
به گزارش آروما به نقل از مهر، جلال الدین میرزای رزاز، در مورد تغذیه در کودکان ۱ تا ۵ سال، عنوان کرد: دوره کودکی تأثیر بزرگی بر شکل گیری عادات فردی همچون عادات غذایی فرد در کل زندگی دارد، چون که عادات دوران کودکی احیانا تا دوران بزرگسالی ادامه یافته و امکان دارد زمینه بروز خیلی از بیماری های مزمن مانند دیابت و پر فشاری خون را فراهم آورد. ازاین رو نقش پدر و مادر در تغذیه کودکان، بسیار مهم می باشد. وی ادامه داد: در سالهای ابتدایی زندگی کودک، افزایش وزن و قد دو تغییر اساسی در رشد و تکامل به حساب می آیند، ازاین رو تغذیه کودک باید بگونه ای باشد که جوابگوی نیاز کودک به انرژی و پروتئین، اسیدهای چرب ضروری، فیبرها، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف باشد. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ضمن اشاره به اینکه نکته مهم در تغذیه کودکان این است که اگر کودکان از یک رژیم متعادل پیروی کنند که شامل همه گروه های غذایی سفارش شده باشد، سبب می شود انرژی لازم برای فعالیت جسمی آنها تامین گردد که برای رشد و سلامت روان آنها و همینطور کنترل وزن آنها مهم می باشد و از سویی نیازی به مصرف مکمل های ویتامین و مواد معدنی نخواهند داشت، اضافه کرد: برای کمک به این مورد باید از هرم غذایی برای کودکان استفاده نمود. یعنی خوراکی های سالم و مغذی شامل انواع گوشت ها، میوه ها، سبزیجات، غلات، حبوبات و لبنیات کم چرب را باید در رژیم غذایی کودکان گنجاند. رزاز بیان داشت: کودکان یک تا ۲ سال به علت رشد سریع و فعال تر شدن احتیاج به انرژی بالایی دارند. همینطور کودکان مقاومت کافی در مقابل خیلی از بیماری ها را ندارند و دندان هایشان هم کامل نشده است و از سویی کودکان خردسال، حجم معده کوچکی دارند که وعده های غذایی حجیم را نمی تواند تحمل کند، ازاین رو باید غذاهایشان کم حجم، پرانرژی و زود هضم باشد و وعده های غذایی کوچک را در تعداد بیشتر دریافت نمایند. وی اظهار داشت: در حالت ایده آل، کودکان باید دریافت غذاها و نوشیدنی ها شیرین را محدود کنند و آنها را فقط در وعده های غذایی با مقدار محدود، میل کنند. همینطور کودکان نوپا در این دوران آغاز به «نه» گفتن می کنند و می توانند درباره آنچه می خورند، اظهار نظر کنند. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور عنوان کرد: بیشتر کودکان خردسال از غذاها و نوشیدنی های شیرین لذت می برند با این وجود، بهتر است در وعده های غذایی، غذاها و نوشیدنی های حاوی شکر تهیه نشود، چون که این امر علاوه بر شکل گیری عادت بد غذایی، می تواند سبب پوسیدگی دندان شود. دکتر رزاز خاطرنشان کرد: همینطور از غذاها، بخصوص غذاهای شیرین، نباید بعنوان پاداش استفاده گردد. چون که این امر می تواند کودک را ترغیب کند تا به غذاهای شیرین به طرز مثبت تری فکر کنند و بالعکس برای غذاهای دیگر با دید منفی تر و احیانا منجر به افزایش علاقه به غذاهای شیرین شود. همینطور از دادن غذاهای فرآوری شده به کودکان خودداری کنید و به دنبال گزینه های کم نمک باشید. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اظهار داشت: یبوست کودکان با نوشیدن آب و افزایش تدریجی میزان فیبر در رژیم غذایی می تواند کنترل شود. غذاهای پر فیبر شامل سبزی ها، میوه ها، نان سبوس دار و حبوبات پخته شده است. وی ادامه داد: اسهال هم در کودکان نوپا شایع است و امکان دارد با مصرف نوشیدنی های شیرین و آب میوه های صنعتی به خصوص بین وعده های غذایی ارتباط داشته باشد. این نوشیدنی ها می توانند معده کودک را بیش از اندازه پر کنند و از دریافت یک رژیم متعادل و مناسب جلوگیری نمایند. اگر کودک به مدت طولانی اسهال داشته باشد یا علائم کم آبی را نشان دهد، باید به پزشک مراجعه نمود.
منبع: aromastore.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب