گزارش آروما؛

خوراكی های زمستان كرونائی

خوراكی های زمستان كرونائی

آروما: تقویت سیستم ایمنی بدن، یکی از روش های پیش گیری از مبتلاشدن به کرونا است که همیشه متخصصین تغذیه بر آن تاکید و اصرار دارند.


به گزارش آروما به نقل از مهر، هم اکنون تنها راه برای جلوگیری از ابتلاء به کرونا، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستشوی مرتب دست ها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه و پیروی از اصول تغذیه صحیح است.
با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی بدن می توان از ابتلاء به کرونا پیشگیری کرد.
تغذیه صحیح به مدلول مصرف مواد غذایی گرانقیمت نیست. با استفاده از جایگزین های مواد غذایی می توان تغذیه ای صحیح و متناسب با اقتصاد خانواده داشت.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن به اندازه کافی از منابع پروتئینی و ریزمغذی ها استفاده کنید. بهترین منبع پروتئینی ارزان تر، حبوبات است که همراه با غلات ارزش غذایی معادل گوشت خواهد داشت.
البته لازم است به این نکته توجه کنید که برای جلوگیری از کرونا، مکمل های مولتی ویتامین را خودسرانه مصرف نکنید. بجای مصرف مکمل های مولتی ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی، از سبزی ها و میوه های فصل استفاده کنید.
با مصرف روزانه حداقل ۵ واحد سبزی و میوه (۲ عدد میوه و سه وعده سبزی) ویتامین C مورد نیاز بدن تامین می شود. همچنین، از میوه های فصل مثل انواع مرکبات که غنی از ویتامین C هستند برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده کنید. یک عدد پرتقال و یا دو عدد نارنگی متوسط ویتامین C مورد نیاز روزانه را تامین می کند.
برای جلوگیری از کرونا در کنار هر وعده غذایی از سالاد و یا سبزی خوردن استفاده کنید. اگر به علت مشکلات گوارشی قادر به مصرف سبزیجات به صورت خام نیستید، آنها را به شکل بخارپز مصرف کنید.
افراد بالای ۱۲ سال برای تقویت سیستم ایمنی بدن، ماهانه یک مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی مصرف کنند. در کودکان ۲ تا ۱۲ سال، مصرف هر دوماه یک عدد مکمل ۵۰ هزارواحدی ویتامین D به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از کرونا کمک می نماید.
لازم است به این نکته توجه کنید که در دوران همه گیری کرونا از مواد غذایی کم چرب، کم نمک و با قند کمتر استفاده کنید. غذاهای چرب و پرنمک با تضعیف سیستم ایمنی بدن شانس ابتلاء به کرونا را می افزایند. مصرف زیاد مواد قندی و شیرین با تحریک سیستم ایمنی بدن خطر ابتلاء به کرونا را بیشتر می کنند.
به جای استفاده از نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی که قند افزوده دارند و نوشیدنی های شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند و عرقیات خانگی کم شیرین استفاده کنید. از سبزی ها و صیفی جات فصلی مثل شلغم، کدو حلوایی، انواع کلم و، گل کلم و هویج که سرشار از ویتامین C و A هستند، استفاده کنید.
مصرف سس های چرب که معمولاً نمک و شکر زیادی هم دارند را محدود کنید و سالاد خودرا با چاشنی هایی مثل انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر میل کنید.
تا جایی که امکان دارد، روزانه ماست، پنیر و شیر کم چرب مصرف کنید.
مصرف فست فودها مثل انواع پیتزا، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند و سبب اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند را محدود کنید تا احتمال ابتلای شما به کرونا کمتر شود.
در دوران قرنطینه خانگی بجای مصرف تنقلات چرب و پر نمک مانند آجیل و تخمه های نمکی و شیرین مانند انواع شیرینی، شکلات و بیسکویت و نوشیدنی های شیرین شده با قند، از انواع میوه های فصلی و تازه استفاده کنید.
خودسرانه مکمل های ویتامین A، روی و آهن مصرف نکنید و از سبزی ها و میوه هایی که به صورت طبیعی دارای این ویتامین ها هستند، استفاده کنید.
حبوبات منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. بدین سبب در وعده های غذایی اصلی روزانه از حبوبات استفاده کنید.
خوردن یک نیاز حیاتی می باشد، ولی خوردن مواد غذایی سالم یک هنر است.
انواع نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی، آب نبات، شکلات، نوشیدنی های شیرین مثل شربت ها، انواع مربا و انواع شیرینی های خشک و تر حاوی مقادیر زیادی مواد قندی هستند. در مصرف آنها افراط نکنید.
مصرف غذاهای پرچرب، پر نمک و شیرین خطر ابتلای شما به کرونا را زیاد می کند.
در حین خرید، به نشانگرهای رنگی تغذیه ای مواد غذایی توجه کنید، چونکه به شما می گویند که در محصول مربوطه چقدر سدیم) نمک (، قند و چربی وجود دارد.
توجه به نشانگر رنگی تغذیه ای محصولات غذایی تضمین خریدی سالم تر و سیستم ایمنی قوی تر برای جلوگیری از کرونا است.
احتمال ابتلای افراد چاق به کرونا بیش از دیگر افراد است. مراقب وزنتان باشید.
احتمال زنده ماندن افراد چاقی که مبتلا به کرونا می شوند پایین است پس به فکر کنترل وزن خود باشید.
با کاهش مصرف قند و شکر و شیرینی از ابتلاء به دیابت، چاقی و کرونا پیشگیری کنید.
سعی کنید دو سوم بشقاب غذایتان را به سبزیجات و حبوبات اختصاص دهید. بجای نان های سفید از نان هایی که سبوس بیشتری دارند استفاده کنید.
برای جلوگیری از اضافه وزن در دوران همه گیری کرونا، در خانه با کودکان خود بازی های پر تحرک انجام دهید.
برای جلوگیری از چاقی کودکان، میزان تماشای تلویزیون، کار و بازی کودکان با کامپیوتر را محدود کنید.
حبوبات و غلات ارزش پروتئینی بالایی دارند. بهتر است برنج را بیشتر به صورت مخلوط با حبوبات مثل باقلا پلو، عدس پلو، ماش پلو، لوبیا چشم بلبلی با پلو، و یا عدس یا ماش را با نان مصرف کنید تا پروتئینی با ارزش غذایی گوشت به بدنتان برسد.
به مواد غذایی حاوی حبوبات (عدسی، خوراک لوبیا و…) چاشنی های حاوی ویتامین C مانند آب لیمو یا نارنج تازه اضافه کنید.
با مصرف شیر غنی شده با ویتامین D، قسمتی از نیاز بدن به این ویتامین تامین می شود.
در دوره همه گیری کرونا، برای داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش در منزل، برنامه ریزی شخصی داشته باشید.
برای تشویق کودکان و نوجوانان به تحرک بیشتر در روزهای ماندن در منزل، به طور دسته جمعی همراه اعضای خانواده ورزش کنید.
کم آبی ریسک ابتلاء به کرونا را زیاد می کند، بدین سبب روزی ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید.
هیچکدام از وعده های غذایی را حذف نکنید چونکه این اقدام سیستم ایمنی شما را تضعیف می کند.
کمبود خواب موجب ضعیف شدن سیستم ایمنی می شود. خوابیدن به مدت هفت تا نه ساعت به صورت روزانه برای بزرگسالان سفارش می شود. کودکان بسته به سنشان به ۸ تا ۱۴ ساعت خواب نیاز دارند.
از سیر، زنجبیل و پیاز هر روز در غذاهای مصرفی استفاده کنید. این سه ماده غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی هستند.
تخم مرغ منبع بسیار مناسبی از پروتئین و مواد مغذی متنوع است. فقط توجه داشته باشید که بهتر است تخم مرغ را بجوشانید و بصورت آبپز کاملاً سفت و پخته شده مصرف کنید و از نیم پز کردن، عسلی نمودن و یا نیمرو کردن آن بپرهیزید.
از جوانه گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. این جوانه ها سرشار از پروتئین، آهن و ویتامین های گروه B هستند که به تقویت سیستم ایمنی شما کمک می کنند.
هیچ ماده غذایی به تنهایی نمی تواند معجزه کند. تحت تأثیر شایعات در مصرف برخی اقلام غذایی یا دمنوش ها افراط ننمایید. تنوع و تعادل را در برنامه غذایی خود رعایت کنید.
مواد غذایی را از مراکز معتبر و تحت نظارت ارگان های بهداشتی تهیه نمائید.
مواد غذایی خریداری شده را به شیوه سالم آماده و مصرف نمائید. از روش های بخار پز یا آبپز کردن بجای سرخ کردن استفاده نمائید.
دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی خطر ابتلاء به کرونا را بیشتر می کنند. با رعایت رژیم غذایی صحیح در کنترل این بیماریها بکوشید.
برای جلوگیری از تحریک سیستم ایمنی بدن، بجای روغن های حیوانی حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند، از روغن های مایع استاندارد و دارای مجوزهای بهداشتی و در حد متعادل استفاده کنید.


منبع:

1399/10/06
19:58:58
5.0 / 5
1494
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور