مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اعلام كرد؛

چالش ته لنجی ها و كولبرها در بازار غذا

چالش ته لنجی ها و كولبرها در بازار غذا

آروما: مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: همه مواد غذایی و مواد اولیه، نگهدارنده ها و رنگ ها که در فرمولاسیون مواد غذایی به کار می رود، باید در سامانه تیتک ثبت گردد.


به گزارش آروما به نقل از مهر، محمدحسین عزیزی در زمینه به حداقل رساندن پروسه کاری فرآورده ای غذایی و آشامیدنی، اضافه کرد: شرکت های تولید کننده و واردکننده لازم است یکسری مدارک درباب آنالیز محصول، گواهی سلامت بهداشتی و کشور تولید کننده را در سامانه تیتک بارگذاری کنند. اگر محصولی جدید باشد که تا به حال، ارزیابی نشده باشد، یک مرحله ثبت منبع هم اضافه خواهد شد و اگر شرکت شناخته شده با استانداردهای بین المللی بالا باشد، ممکنست مشمول ارزیابی نشود و منبع، مستقیماً ثبت گردد. اگر مدارک شرکت مورد نظر برای واردات محصول ضعیف باشد، ارزیابی لازم است و بازرسان بصورت حضوری و یا غیر حضوری و برخط (آنلاین) محصول را ارزیابی می کنند، این پروسه حدود دو یا سه روز و حتی در بعضی موارد یک روزه صورت گیرد. وی با اشاره به این که جهت پشتیبانی از تولیدات داخل، به محصولاتی که در داخل تولید می شوند، اجازه واردات داده نمی گردد، اظهار داشت: فقط برای محصولات نهایی که تولید داخل ندارند، مجوز واردات صادر می شود. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباب کدهای آی آر سی(IRC) صادره اظهار داشت: برای واردات مواد اولیه ۵۸ هزار و ۱۳۶ پروانه و برای صادرات مواد اولیه ۴۹ هزار و ۱۱۳ و برای محصول نهایی ۸ هزار و ۴۲۳ پروانه تا حالا صادر گردیده است.

وی اضافه کرد: تا حالا برای ۵ میلیارد و ۱۱۶ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۱۴۵ فرآورده مواد اولیه و ۵۸۶ میلیون و نود و ۱۶۰۷ محصول نهایی ترخیص شده اند و کل شناسه گذاری انجام شده چهارصد و پنجاه میلیون و صد و بیست و هشت هزار و پانصد و پنجاه و نه عدد است که به سبب تنوع زیاد مواد غذایی، تعداد اقلام به پنج یا شش میلیارد رسیده است.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: تعداد و تنوع فرآورده های غذایی، ما را بر آن داشت که در ابتدا محصولات غذایی با ارزبری بالاتر و گران تر وارداتی که امکان تقلب در آنها بیشتر است، در اولویت برچسب گذاری قرار گیرند، بعنوان مثال روغن زیتون همچون مواد غذایی است که احتمال تقلب در آن زیاد است. مواد غذایی با قیمت پایین تر در اولویت بعدی برای کدگذاری، برچسب شناسایی و ردیابی هستند.

وی با اعلان اینکه زیرساخت های سامانه تیتک بطور کامل در حوزه مواد غذایی و آشامیدنی آماده نیست، اظهار داشت: بیش از ۶۸ گروه کاری در دانشگاه های علوم پزشکی تشکیل شده و همه شرکت های بزرگ تولیدی و نیز انجمن های بزرگ را بسیج کرده ایم تا ثبت محصول را شروع کنند، ولیکن به سبب این که سامانه مجوز ترخیص همچنان قابل بهره برداری نیست، در این عرصه با مشکل مواجه هستیم. برای اینکه پروسه پیگیری آن معین نیست که این کالا همچنان در شرکت پخش هست یا این که مجوز ورود به بازار را دریافت کرده است.

عزیزی درباب اهمیت بررسی اصالت کالاهای سلامت محور اظهار داشت: در مورد کالاهای وارداتی حتما کد آی آر سی(IRC) را مشاهده و با ارسال پیامک یا بوسیله اپلیکیشن و یا حتی سیستم تلفنی می توانند اصالتاً کالا را بررسی نمایند که آیا این کالا از مسیر قانونی و یا بصورت قاچاق وارد کشور شده است و خوشبختانه در حوزه واردات، این سامانه تکمیل شده و هیچ کالای وارداتی نیست که کد آی آر سی(IRC) نداشته باشد. وی، یکی از چالش های فرآورده های غذایی و آشامیدنی را مناطق آزاد، بازارچه های مرزی و ته لنجی ها و کولبرها دانست و اضافه کرد: کالاهایی که از این طرق وارد کشور می شوند به سبب قوانین خاص آن مناطق، امکان ثبت در سامانه تیتک را ندارند و به تبع آن ردیابی و بررسی اصالت آنها مورد سوال است.


منبع:

1400/02/27
22:22:24
0.0 / 5
229
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور