محققان پی بردند؛

ارتباط بیولوژیكی بین گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ

ارتباط بیولوژیكی بین گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ

به گزارش آروما محققان به ارتباط بیولوژیکی بین گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ پی برده اند.



به گزارش آروما به نقل از مهر به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان الگوهای خاصی از صدمه DNA ناشی از رژیم های غذایی غنی از گوشت قرمز را شناسایی کرده اند.
خوردن گوشت قرمز کمتر، سفارش استاندارد پزشکی برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ است، اما نحوه جهش سلولی در این حوزه هنوز معلوم نیست.
تحقیقات قبلی در مورد این ارتباط، به طور عمده اپیدمیولوژیک بوده است، به این مفهوم افرادی که به این بیماری مبتلا شده بودند از نظر عادات غذایی مورد بررسی قرار گرفتند و محققان به ارتباط گوشت با بروز سرطان روده بزرگ پی بردند.
«ماریوس جیاناکیس»، انکولوژیست انستیتوی سرطان دانا-فاربر ماساچوست و سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «وقتی می گوئیم گوشت قرمز سرطان زا است و بر بروز سرطان تاثیر می گذارد، باید روش قابل قبولی برای نحوه عملکرد آن وجود داشته باشد.»
در این مطالعه، داده های در ارتباط با DNA ۹۰۰ بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ (کلورکتال) بررسی گردید.
تجزیه و تحلیل داده ها، یک امضای جهش متمایز را نشان داد؛ الگویی که قبلاً هیچگاه مشخص نشده بود اما نشان دهنده نوعی صدمه DNA به نام "آلکیلاسیون" بود.
امضای جهش با مصرف گوشت قرمز، چه فرآوری شده و چه فرآوری نشده، ارتباط معناداری داشت.
جیاناکیس توضیح داد: «در گوشت قرمز، مواد شیمیایی ای وجود دارد که می توانند سبب آلکیلاسیون شوند.»
سطح بالایی از صدمه آلکیلاسیون تومور فقط در میان بیمارانی دیده می شود که به صورت متوسط بیشتر از ۱۵۰ گرم گوشت در روز مصرف می کنند، تقریباً معادل دو یا چند وعده.


منبع:

1400/04/02
19:11:58
0.0 / 5
823
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور