وزیر بهداشت؛

دسترسی به غذای سالم حق مردم است

دسترسی به غذای سالم حق مردم است

وزیر بهداشت، دسترسی به غذای سالم را از حقوق مردم دانست و وظیفه وزارت بهداشت را معرفی غذای سالم به مردم عنوان نمود.


به گزارش آروما به نقل از مهر، بهرام عین اللهی، در مراسم روز جهانی غذا، ضمن تاکید بر اهمیت ایمنی مواد غذایی و لزوم نظارت جدی سازمان غذا و دارو بر این موضوع، در عین حال چاقی را از چالش های امروز دنیا خواند و اظهار داشت: شدت و شیوع ویروس کرونا و همین طور مرگ و میر ناشی از آن در افراد چاق بیشتر است و این از لطمه های چاقی است. وی ادامه داد: وزارت بهداشت متولی اصلی سلامت مردم است و هدف اصلی این وزارتخانه ارتقای سلامت جامعه است و باید برنامه های عملیاتی مشخصی در این راستا تدوین کند تا بتواند سلامت جسمی و روانی مردم را تامین کند. عین اللهی افزود: امروزه همه ایران را بعنوان یکی از کشورهای مهم در برنامه های راهبردی منطقه و آسیای جنوب شرقی می شناسند و کشور ما توانمندی های زیادی در زمینه امنیت و مواد غذایی به عهده دارد تا بوسیله آن سلامت را برای مردم بوجود آورد. متولی این کار در کشور ما سازمان غذا و دارو است که در این سازمان مهم ترین مسئله این است که نظارت بر ایمنی در زنجیره غذایی است. وزیر بهداشت اضافه کرد: نامگذاری این سازمان نشان دهنده اهمیت موضوع غذا برای وزارت بهداشت است. در این راستا برمبنای مصوبات شورای عالی سلامت باید از تولید کنندگان، توزیع کنندگان، وارد کنندگان و مصرف کنندگان حمایت کرده و بر آنها نظارت داشته باشد؛ یعنی در یک زنجیره مواد غذایی از تولید تا مصرف، سازمان غذا و دارو وظیفه نظارت و مشاوره عالی دارد. دسترسی به غذای سالم از حقوق مردم است و وظیفه وزارت بهداشت معرفی غذای سالم به مردم است تا زندگی سالم داشته باشند. عین اللهی اشاره کرد: برای ایجاد ایمنی مواد غذایی باید حداقل آلودگی های بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی را در نظر بگیریم و موجب شویم حداقل لطمه به مردم برسد. یکی از مشکلاتی که امروزه در دنیا وجود دارد و بعد از آن که بیماریهای غیر واگیر بیشتر شد، مسئله چاقی است که متأسفانه از عادات غلط غذایی شکل می گیرد و شرکت هایی به سبب منافع خود از این عادات غلط غذایی حمایت می کنند و سبب خیلی از بیماریهای غیر واگیر می شوند که هم سبب ایجاد هزینه گزاف در سیستم بهداشتی کشور شده و هم سبب ناتوانی مردم می شود و سازمان غذا و دارو باید به این امر ورود کند. وزیر بهداشت اضافه کرد: در وضعیت پاندمی کرونا دیدیم افرادی که چاق بودند شدت و شیوع بیشتر بیماری را تجربه کردند و مرگ و میر هم در آنها بیشتر بود؛ اینها نشان دهنده لطمه های چاقی بود. مصرف قند، نمک و چربی بالا از مواردی است که موجب ایجاد مشکل می شود و غذا و دارو باید با تولید کنندگان مواد غذایی تعامل داشته باشد تا از میزان حداقلی اقلام یاد شده در تولیدات خود استفاده کنند. به جهت اینکه در این راستا فعال باشیم در این سازمان مسئولین خبره داریم که فعال می باشند. وی اظهار داشت: شرایط تحریم های ظالمانه در ایران یک حسن داشت و آن هم این بود که به مواد غذایی داخلی خود متمرکز شدیم و مصرف مواد غذایی داخلی را می توانیم بهتر کنترل نماییم. وزیر بهداشت با اشاره به تبلیغات محصولات غذایی مضر در رسانه ملی، اشاره کرد: در پی آن هستیم که صدا و سیما در جهت عدم تبلیغ محصولات غذایی مضر برای جامعه گام بردارد و مواد غذایی مضر را تبلیغ نکند. متأسفانه درحال حاضر این تبلیغات مضر انجام می شود و لازم است اقدامات گسترده ای برای توقف تبلیغات محصولات غذایی مضر صورت بگیرد که با صدا و سیما مستقیماً مذاکره می نماییم و بوسیله شورای عالی سلامت نیز پیگیر هستیم.

1400/08/10
09:19:06
0.0 / 5
1180
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , تولید , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور