محققان چینی هشدار می دهند؛

رژیم غذایی مملو از موادغذایی فوق فرآوری شده به مغز لطمه می رساند

رژیم غذایی مملو از موادغذایی فوق فرآوری شده به مغز لطمه می رساند

طبق مطالعه جدیدی که توسط پژوهشگران چینی انجام شده است، خوردن مقدار زیادی غذاهای فوق فرآوری شده ممکنست بطور شایان توجهی خطر مبتلاشدن به زوال عقل را افزایش دهد.



به گزارش آروما به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، غذاهای فوق فرآوری شده سرشار از قند، چربی و نمک هستند، اما پروتئین و فیبر کمی دارند. نوشابه ها، تنقلات و دسرهای نمکی و شیرین، بستنی، سوسیس، مرغ سرخ شده، ماست طعم دار، سس کچاپ، سس مایونز، نان بسته بندی شده و غلات طعم دار همگی نمونه هایی از مواد غذایی فوق فرآوری شده هستند.
این مطالعه نشان داد که جایگزینی این غذاها با مواد غذایی سالم تر ممکنست احتمال مبتلاشدن به زوال عقل را تا ۱۹ درصد کم کند.
برای این مطالعه، پژوهشگران داده های بیش از ۷۲۰۰۰ نفر را جمع آوری کردند. در ابتدا مطالعه، شرکت کنندگان ۵۵ سال و بالاتر بودند و هیچکدام زوال عقل نداشتند. بطور متوسط طی ۱۰ سال، ۵۱۸ نفر به زوال عقل مبتلا شدند.
محققان ۱۸۰۰۰ نفر را که رژیم غذایی آنها حاوی مقدار کمی غذای فرآوری شده بود را با تعداد مشابهی که مقدار زیادی غذاهای فرآوری شده مصرف می کردند، مقایسه کردند.
در میان شرکت کنندگانی که کمترین مقدار غذاهای فرآوری شده را می خوردند (حدود ۲۲۶ گرم در روز)، ۱۰۰ نفر به زوال عقل مبتلا شدند، در صورتیکه ۱۵۰ نفر از آن هایی که بیشترین مصرف این نوع غذاها را داشتند (حدود ۸۲۲ گرم در روز) مبتلا به زوال عقل شدند. این مطالعه اندازه یک وعده پیتزا را کمی بیش از ۱۴۰ گرم در نظر گرفت.
نوشیدنی ها، محصولات قندی و لبنیات فوق فرآوری شده سهم اصلی در مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده دارند.
محققان تخمین زدند که جایگزینی ۱۰ درصد از غذاهای فوق فرآوری شده با غذاهای فرآوری نشده یا حداقل فرآوری شده مانند میوه های تازه، سبزیجات، حبوبات، شیر و گوشت، می تواند خطر زوال عقل (نه آلزایمر) را تا ۱۹ درصد کم کند.
«هیوپینگ لی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پزشکی تیانجین چین، می گوید: «تغییرات کوچک و قابل کنترل در رژیم غذایی، مانند افزایش مصرف غذاهای فرآوری نشده یا حداقل فرآوری شده تنها به میزان ۵۶ گرم در روز [حدود نصف سیب، یک وعده ذرت، یا یک کاسه غلات سبوس دار]، و بطور همزمان کاهش مصرف مواد غذایی فوق فراوری شده به میزان ۵۶ گرم در روز (حدود یک تکه شکلات یا یک وعده بیکن) ممکنست با ۳ درصد کاهش خطر زوال عقل همراه باشد.»
به گفته پژوهشگران، کیفیت پایین مواد مغذی غذاهای فوق فرآوری شده که سرشار از نمک، قند و چربی اشباع شده و میزان کم فیبر هستند، دستور العملی برای سلامتی ضعیف هم از نظر جسمی و هم از نظر ذهنی است.


منبع:

1401/05/10
12:32:20
0.0 / 5
594
تگهای خبر: آسیب , پزشك , پزشكی , حبوبات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور