محققان هشدار می دهند؛
مضرات غذاهای كنسرو شده بر سیستم گوارش
آروما: تیمی از محققان دریافتند غذاهای كنسروشده حاوی اكسید روی هستند كه می تواند به دستگاه گوارش لطمه زد.
به گزارش آروما به نقل از مهر، مطالعه محققان دانشگاه بینگامتون نیویورك نشان داد كه نانوذرات اكسیدروی موجود در پوشش برخی كالاهای كنسروشده كه معمولاً برای خواص ضدمیكروبی و جلوگیری از تغییررنگ مواد خوراكی تولیدكننده سولفور مناسب می باشد، تأثیر منفی بر عملكرد دستگاه گوارش انسان دارد. «گرتخن مالر»، استادیار دانشگاه، در این باره می گوید: «ما دریافتیم نانوذرات اكسیدروی موجود در غذاهای كنسروشده می تواند سبب تغییر در شیوه جذب مواد مغذی توسط روده یا تجلی پروتئین و ژن سلول روده شود.» محققان دریافتند غذاهای كنسروشده ۱۰۰ برابر میزان مجاز مصرف روزانه زینك (روی)، حاوی این ماده هستند. بگفته محققان، اكسید روی سبب از بین رفتن سطح سلول های جاذب روده شده و در نتیجه جذب مواد مغذی كاسته می شود. محققان می گویند برخی نانوذرات سبب سیگنال دهی التهاب شده كه در نتیجه می تواند نفوذپذیری مدل روده را افزایش دهد. همین طور این وضعیت سبب می شود تركیباتی كه اجازه ورود به جریان خون ندارند، وارد خون می شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب