نان سالم زیر ذره بین سلامت پویش ملی تغذیه سالم برای کاهش بیماریها
به گزارش آروما، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با محوریت نان سالم از ۱۵ آذرماه در تمام کشور شروع شده و به مدت دو هفته ادامه دارد.
احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در سال ۱۴۰۴ اظهار داشت: این پویش از ۱۵ آذرماه شروع شده و به مدت دو هفته در سرتاسر کشور با مشارکت دانشگاه های علوم پزشکی و سایر دستگاه ها درحال اجراست. وی ادامه داد: پویش اطلاع رسانی تغذیه سالم سال جاری شانزدهمین سال برگزاری خودرا پشت سر می گذارد و هر سال تمرکز آن بر افزایش دانش و آگاهی مردم در رابطه با یکی از اجزای مهم تغذیه سالم می باشد تا در نهایت به کاهش بار بیماریها در کشور کمک نماید و تمرکز اصلی پویش سال جاری بر نان سالم و نان کامل است.
ارتباط مصرف نان کامل با کاهش مرگ ومیر
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه با اشاره به علت انتخاب این محور اظهار داشت: برمبنای آخرین مطالعات انجام شده در کشور، از حدود ۴۲۰ هزار مرگ سالانه، نزدیک به ۲۵ هزار مورد به عدم مصرف کافی غلات کامل همچون نان کامل مرتبط می باشد و به این علت تلاش داریم با همکاری همه دستگاه ها، دسترسی مردم به نان کامل و سبوس دار افزایش پیدا کند.
اهداف پویش؛ از افزایش آگاهی تا کاهش ضایعات نان
اسماعیل زاده اضافه کرد: اهداف اصلی این پویش شامل افزایش آگاهی مردم در رابطه با نان سالم و نحوه انتخاب آن، ایجاد مطالبه گری اجتماعی برای دسترسی به نان کامل، آموزش روش های صحیح خرید و نگهداری نان و کاهش ضایعات غذایی است، متاسفانه بالاتر از ۳۰ درصد نان تولیدی کشور گرفتار ضایعات می شود که بخشی از آن به کیفیت نان و بخشی به نبود آگاهی مصرف کنندگان برمی گردد.
ارتباط مصرف نان با بیماریهای غیرواگیر
وی با تاکید بر نقش سیاست گذاران اظهار داشت: یکی دیگر از اهداف پویش، ارتقاء دانش سیاست گذاران در حوزه گندم، آرد و نان است با تصمیم گیری های آگاهانه تر، زمینه گسترش نان سالم در کشور فراهم گردد. همین طور در این پویش به ارتباط مصرف نان با بیماریهای غیرواگیر مانند چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی پرداخته می شود و به مردم آموزش داده می شود که هر فرد متناسب با سن و شرایط بیماری خود چه نوع نانی را انتخاب نماید. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه تصریح کرد: این پویش حالا وارد هفته دوم اجرا شده و دانشگاه های علوم پزشکی، مدارس و آموزش و پرورش در اجرای آن مشارکت فعال دارند و قبل از شروع پویش، از اول تا پانزدهم آذرماه، ۱۰ سوال تستی برای سنجش دانش مردم در رابطه با نان سالم طراحی و منتشر گردید و بعد از پایان پویش هم از اول تا پانزدهم دی ماه همین پرسش ها باردیگر در اختیار مردم قرار می گیرد تا میزان اثرگذاری پویش و افزایش آگاهی عمومی ارزیابی شود.
منبع: آروما
از این مطلب آروما خوشتون اومد؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب