محققان فرانسوی می گویند؛
مواد خوراكی مفید در پیش گیری از سرطان روده
بررسی های جدید نشان میدهد برخی مواد غذایی و داروها به پیش گیری از سرطان روده كمك می كنند.
به گزارش آروما به نقل از مهر، تیمی از پژوهشگران بین المللی به سرپرستی دانشگاه دیژون بورگوین فرانسه حدود ۸۰ مطالعه را در مورد نحوه تأثیر رژیم غذایی و برخی داروها بر خطر سرطان روده بررسی کردند. این مطالعات مربوط به سال های ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۹ بودند.
نتایج نشان داد در میان داروها، آسپرین (از گروه NSAIDها) ۱۴ تا ۲۹ درصد خطر مبتلاشدن به سرطان روده را می کاهد.
مصرف NSAIDها به مدت بیش از ۵ سال با کاهش ۲۶ تا ۴۳ درصدی این بیماری مرتبط بود.
همچنین مصرف اسیدفولیک (ویتامین B) تا ۱۵ درصد از خطر مبتلاشدن به این بیماری می کاهد.
به همین ترتیب مصرف محصولات لبنی خطر سرطان روده را ۱۳ تا ۱۹ درصد می کاهد.
مصرف فیبر با کاهش ۲۲ تا ۴۳ درصدی این ریسک و مصرف میوه و سبزیجات با کاهش ۵۲ درصدی ریسک این بیماری مرتبط می باشد.
طبق این بررسی ها، هیچ مدرکی در خصوص مفید بودن ویتامین های E، C، مولتی ویتامین ها، بتاکاروتن یا سلنیوم در محافظت در مقابل سرطان روده یافت نشد.
تاثیر چای، سیر یا پیاز، ویتامین D به تنهایی یا همراه با کلسیم، قهوه و کافئین، ماهی و اُمگا ۳ در پیش گیری از بیماری ضعیف یا نامعلوم بود. همین طور یافته های کافی هم در مورد تاثیر ویتامین A و ویتامین های B هم یافت نشد.
از سوی دیگر مشخص شد مصرف گوشت، بویژه گوشت قرمز و فرآوری شده، با افزایش ۱۲ تا ۲۱ درصدی خطر سرطان روده مرتبط بود.
مصرف مشروبات الکلی هم خطر مبتلاشدن به این بیماری را به شکل قابل توجهی می افزاید.
در مجموع پژوهشگران معتقدند مواد غذایی و برخی داروها تاثیر حفاظتی کمی در پیش گیری از سرطان روده دارند.
پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰، سالانه بیش از ۲.۲ میلیون مورد جدید مبتلاشدن به سرطان روده و ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از این بیماری رخ دهد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب