محققان فرانسوی می گویند؛

ماهی در رژیم غذایی باعث هوشیاری مغز می شود

ماهی در رژیم غذایی باعث هوشیاری مغز می شود

به گزارش آروما به قول محققان افراد مسنی که چند بار در هفته ماهی می خورند، مغزشان عملکرد بهتری دارد.



به گزارش آروما به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، تحقیقات جدید نشان داده است که ماهی، حتی در مقادیر متوسط، به پیشگیری از بیماری عروقی که امکان دارد در نهایت منجر به زوال عقل شود، کمک می نماید.
«آلین توماس»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بوردو فرانسه، می گوید: «مطالعات قبلی ارتباط محافظتی با خوردن ماهی در مقابل زوال شناختی و خطر زوال عقل در سنین بالاتر را نشان داده است.»
توماس اظهار داشت: «تحقیقات جدید نشان داد که در بین بزرگسالان سالم ۶۵ ساله یا بالاتر، مصرف دو وعده یا بیشتر ماهی در هفته امکان دارد از مغز در مقابل ضایعات عروقی محافظت کند.»
با این حال نتایج نشان داد این اثر حفاظتی فقط در بین سالمندان کمتر از ۷۵ سال دیده شد.
محققان در این مطالعه، نتایج اسکن مغزی انجام شده در میان بیشتر از ۱۶۰۰ مرد و زن بالای ۶۵ سال (میانگین سنی ۷۲) را بررسی کردند. هیچ یک از شرکت کنندگان سابقه قبلی زوال عقل، سکته مغزی یا بیماری قلبی نداشتند.
اسکن ها سه نشانه آشکار بیماری عروقی را مورد بررسی قرار دادند. بررسی ها نشان داد که ضایعات مغزی کوچک در ۲ درصد از بیماران، حفره های مغزی در ۸ درصد و تجمع مایع در بافت مغز در ۶ درصد وجود داشت.
اگرچه هر سه علامت می توانند مدت ها پیش از بروز علایم واضح زوال عقل ایجاد شوند، اما همه آنها با افزایش ریسک زوال عقل و کاهش کلی در هوشیاری ذهنی مرتبط هستند.
همزمان، از شرکت کنندگان در مورد رژیم غذایی و این که چه مقدار ماهی همچون ماهی آزاد، ماهی تن یا ساردین در هفته مصرف می کنند، پرسیده شد.
به طور میانگین، این گروه حدود دو بار در هفته ماهی مصرف می کردند.
سپس تیم تحقیقاتی پیشرفت ضایعات مغزی، حفره ها و مایعات را با عادات مصرف ماهی هر شرکت کننده مقایسه کرد.
نتایج نشان داد بیماری عروقی که می تواند بر جریان خون به مغز تاثیر بگذارد در بین افرادی که چهار بار در هفته ماهی می خوردند تنها ۱۸ درصد بود و در سالمندان زیر ۷۵ سال که سه بار در هفته ماهی مصرف می کردند، ۲۳ درصد بود.
در مقابل، تقریباً یک سوم افرادی که ماهی نمی خوردند، دارای نشانگرهای کلیدی برای بیماری عروقی بودند.
به گفته محققان، مغز برای رشد و سالم ماندن در طول زندگی به چربی های اُمگا ۳ موجود در ماهی آزاد و ساردین نیاز دارد. اُمگا ۳ به همان اندازه که برای سلامت قلب مهم می باشد، برای سلامت مغز و افزایش سلامت عروق در مغز هم مهم می باشد.


منبع:

1400/08/19
12:16:13
0.0 / 5
507
تگهای خبر: بیماری , دانشگاه , رژیم غذایی , رنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور