محققان برزیلی هشدار می دهند؛

مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده به مغز لطمه می رساند

مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده به مغز لطمه می رساند

آروما: بگفته پژوهشگران، چیپس، پیتزا، و کلوچه ها خوشمزه هستند، اما رژیم غذایی مملو از غذاهای فوق فرآوری شده مانند اینها ممکنست در مبتلاشدن به زوال مغز دخیل باشند.



به گزارش آروما به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، غذاهای فوق فرآوری شده دارای مقدار زیادی مواد افزودنی و ناسالم مانند شکر، نمک، چربی، رنگ های مصنوعی و مواد نگهدارنده هستند. به عنوان مثال می توان به وعده های غذایی منجمد، نوشابه ها، هات داگ و غذاهای سرد، فست فود، کلوچه های بسته بندی شده، کیک ها و تنقلات شور اشاره نمود.
این غذاها با افزایش ریسک بیماری قلبی، سندرم متابولیک و چاقی مرتبط هستند.
اکنون، دانشمندان در برزیل آنها را با خطر بیشتر کاهش قدرت مغز مرتبط کرده اند.
«ناتالیا گومز گونکالز»، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه سائوپائولو، می گوید: «زوال شناختی می تواند نتیجه ضایعات رگ های ریز در مغز، کاهش حجم مغز یا حتی التهاب سیستمیک ناشی از مصرف غذاهای فوق العاده فرآوری شده باشد».
گونکالز اظهار داشت: «انتخاب رژیم غذایی یک روش قدرتمند برای مساعدت با عملکرد سالم مغز است.»
وی اظهار داشت: «میانسالی دوره مهمی از زندگی برای اتخاذ اقدامات پیشگیرانه بوسیله تغییرات شیوه زندگی است، برای اینکه انتخاب هایی که در این سن انجام می دهیم بر سال های بعدتر ما تأثیر می گذارد.»
وی در ادامه اضافه کرد: «این بدان معنا نیست که حتی اگر افراد مسن شیوه زندگی سالم تری را اتخاذ کنند، نتیجه نمی گیرند.»
برای این مطالعه، پژوهشگران داده های مربوط به حدود ۱۱۰۰۰ زن و مرد را با میانگین سنی ۵۲ سال جمع آوری کردند.
گونکالز اظهار داشت: «در طول یک دوره پیگیری متوسط هشت ساله، شرکت کنندگانی که بیش از ۲۰ درصد از کالری های روزانه شأن را از غذاهای فوق فرآوری شده دریافت می کردند، ۲۸ درصد زوال شناختی کلی شأن سریع تر بود و کاهش عملکرد اجرائی شأن هم ۲۵ درصد سریع تر بود. این ارتباط برای بزرگسالان ۳۵ تا ۵۹ ساله در مقایسه با بزرگسالان مسن تر از ۵۹ سال قوی تر بود.»
به گفته گونکالز، «عملکرد اجرائی مربوط به توانایی ما در برنامه ریزی و اجرای اهداف است و شناخت کلی تلفیقی از همه حوزه های شناختی همچون عملکرد اجرائی، تسلط کلامی و حافظه است. بدین سبب کاهش عملکرد شناختی می تواند در کارهای روزمره ما اختلال بوجود آورد.»
برای تأیید این که آیا مصرف زیاد غذاهای فوق العاده فراوری شده واقعاً بطور مستقیم به مغز لطمه می رساند، مطالعه بیشتری لازم است.

1401/09/26
08:13:40
0.0 / 5
598
تگهای خبر: آسیب , بیماری , دانشگاه , رژیم غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور