كارشناس تغذیه بالینی عنوان كرد؛

بیماران مبتلا به سرطان در اولویت دریافت مشاوره تغذیه

بیماران مبتلا به سرطان در اولویت دریافت مشاوره تغذیه

به گزارش آروما، کارشناس تغذیه بالینی اظهار داشت: اسهال، یبوست، حالت تهوع، خستگی، بی حالی و احساس ضعف و به دنبال آن کاهش وزن و سو تغذیه همچون عوارض درمان سرطان در رابطه با تغذیه دانست.


به گزارش آروما به نقل از مهر، وبینار علمی اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی به همت واحد تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار گردید. در این وبینار علمی که در بستر سامانه آموزش مداوم کشور برگزار شد، ۲۵۰ نفر از کارشناسان تغذیه بالینی کشور با اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی آشنا شدند. شهریار جانبازی سرپرست مدیریت خدمات بیمارستانی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن اشاره به اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی از خدمات کارشناسان تغذیه بالینی در مراکز درمانی قدردانی نمود. وی، فعالیت بدنی ناکافی، مصرف کم میوه ها و سبزیجات، افزایش مصرف سیگار، الکل و غذاهای حاوی چربی زیاد و استرس را بعنوان دلایل مؤثر در بروز سرطان برشمرد. جانبازی تصریح کرد: تلاش کارشناسان تغذیه کشور در جهت افزایش آگاهی های تغذیه ای جامعه برای جلوگیری از سرطان لازم و ضروری می باشد. فاطمه اورعی کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، هم ضمن اشاره به آمار جهانی اظهار داشت: بر طبق این آمار سرطان پس از بیماری های قلبی و عروقی بعنوان دومین علت مرگ و میر در جهان شناخته شده است. وی با عنایت به روند رو به افزایش سرطان در ایران، اضافه کرد: طبق ضوابط وزارت بهداشت بیماران سرطانی جز بیماران اولویت دار از نظر دریافت مشاوره تغذیه محسوب می شوند. اورعی، افزایش اطلاعات علمی کارشناسان تغذیه بالینی مراکز زیر پوشش در مورد تغذیه درمانی بیماران سرطانی را از علل اصلی برگزاری این کارگاه آموزشی عنوان نمود. این کارشناس تغذیه بالینی ضمن اشاره به عوارض ناشی از روش های درمانی سرطان در رابطه با تغذیه اظهار داشت: اسهال، یبوست، حالت تهوع، خستگی، بی حالی و احساس ضعف و به دنبال آن کاهش وزن و سو تغذیه همچون این عوارض هستند. در مواردی هم بیمار به علت مصرف داروهای استروییدی، گرفتار افزایش سطح اشتها و چاقی می شود. به نقل از ایشان، کارشناسان تغذیه با عرضه رژیم غذایی مناسب و راهکارهای تغذیه ای سودمند می توانند تاثیر به سزایی در کاهش و کنترل این عوارض و تسریع روند بهبودی بیماران سرطانی داشته باشند. در این وبینار، احسان حجازی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تبیین اصول تغذیه درمانی در بیماران سرطانی پرداخت و راهکارهای تغذیه ای مؤثر در کاهش عوارض ناشی از شیمی درمانی و پرتودرمانی را بیان کرد.


منبع:

1402/09/15
14:06:09
0.0 / 5
256
تگهای خبر: آموزش , استرس , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور